Koninklijke Ahrend NV


Ahrend richt Athlon Flex Centre in

Nederland 05-10-2011

Gisteren heeft leasemaatschappij Athlon Car Lease in Schiphol-Rijk het schitterende Athlon Flex Centre geopend. Hier kunnen klanten en relaties van Athlon Car Lease tegen betaling gebruik maken van perfect geoutilleerde flexwerkplekken.

Het Athlon Flex Centre ligt vlakbij luchthaven Schiphol en is ideaal voor professionals die flexibel willen werken. Het Centre heeft tevens uitstekende voorzieningen voor vergaderen.

De opening van het Athlon Flex Centre past in de trend dat kantoorwerk niet langer afhankelijk is van vaste tijden en vaste werkplekken. Mobiliteit, fexibiliteit en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden anno 2011. Athlon levert daaraan met dit initiatief een bijdrage. Athlon gelooft in het verduurzamen van mobiliteit, licht algemeen directeur Armand van Veen van Athlon Car Lease Nederland toe. Wij zijn ons ervan bewust dat wij met 126.000 autos op de weg kunnen bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Vanuit dit standpunt hebben we besloten het antwoord op deze eerste stap zelf te ontwikkelen: een leasemaatschappij die een flexwerkkantoor inricht voor haar klanten. Een innovatieve stap in de toekomst van duurzame mobiliteit.

Het Duurzame Nieuwe Werken
Athlon deelt haar visie op Het Duurzame Nieuwe Werken met inrichter Ahrend. Ahrend is al jaren specialist op dit terrein, en adviseert organisaties hoe zij substantieel kunnen besparen op huisvestingskosten en hun medewerkers gemotiveerder en productiever kunnen maken.

Peter-Paul Hendrikx (managing director Ahrend Inrichten): Voor Ahrend is het Athlon Flex Centre een concreet voorbeeld van onze visie op Het Duurzame Nieuwe Werken. Het Flex Centre is een uitstekend voorbeeld van hoe HDNW kan bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties.

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij de keuze voor een inrichter, zegt Armand van Veen. Ahrend richt haar bedrijfsvoering in volgens het Cradle to Cradle-gedachtegoed van Braungart en McDonough. Diverse producten hebben al Cradle to Cradle-certificaten gekregen.

Twee van die producten zijn de revolutionaire Ahrend 2020-stoel van designer Paul Brooks en de Ahrend 500-tafel van Wijtse Rodenburg, die beide een Cradle to Cradle-certificaat hebben. Beide producten zijn in dit project toegepast. Met de Ahrend 750 Lounge, de Ahrend Loungescape van Basten Leijh en de loungestoel Ahrend Clipline van Frans de la Haye heeft het geheel een eigentijds, spectaculair uiterlijk gekregen met een uitnodigende sfeer.

Over Athlon Car Lease
Athlon Car Lease Nederland is met 126.000 auto's marktleider op het gebied van autoleasing. Uit haar product- en dienstenaanbod komt naar voren dat Athlon Car Lease haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. De missie van Athlon Car Lease is het verduurzamen van mobiliteit. Athlon Car Lease ontwikkelde bijvoorbeeld het Duurzaam Mobiliteitsplan met daarin een aantal producten en diensten die het mogelijk maakt wagenparken te verduurzamen. Bovendien biedt de leasemaatschappij efficiëntere alternatieven voor autogebruik.

Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Athlon Car Lease Nederland heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere. Buiten Nederland heeft Athlon Car Lease kantoren in acht landen. Meer informatie vindt u op www.athloncarlease.nl.

Athlon Flex Centre, Boeing Avenue 280, 1119 PZ Schiphol-Rijk E-mail: info@athlonflexcentre.nl
Telefoon: 020-3160120

Meer informatie:
Remon van Rijn, Perswoordvoerder Koninklijke Ahrend N.V. Telefoon +31 (0)6 12 68 44 23, e-mail rvrijn@ahrend.com

Digitaal beeldmateriaal kunt u downloaden via:
Ahrend Beeldbank, www.ahrendlibrary.com

Aanbevolen websites:
www.athlonflexcentre.nl

Klik hier om meer foto's van dit project te bekijken