Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Stadsdeel Zuid subsidieert culturele instellingen voor vier jaar

5 oktober 2011

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid heeft besloten om culturele instellingen in Zuid voor vier jaar te subsidiëren. Stadsdeel Zuid is het eerste stadsdeel dat deze subsidieregeling invoert. De meerjarige ondersteuning maakt het voor de instellingen mogelijk om hun programmering en bedrijfsvoering zorgvuldig vooruit te plannen, te experimenteren met nieuwe creatieve projecten en externe fondsen aan zich te binden.

De regeling is vanaf 2012 van toepassing en geldt voor de periode 2013-2016. Dit sluit aan bij de cyclus van de Rijksoverheid en gemeente Amsterdam.

Criteria

Artistieke kwaliteit, bedrijfsvoering en binding met de buurt of het stadsdeel zijn de drie belangrijk criteria. Instellingen die voldoen aan deze criteria kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

Portefeuillehouder Simone Kukenheim: "We willen met de nieuwe regeling nieuwkomers een kans geven en het kunstaanbod van Zuid op een hoog niveau brengen en houden. Nu werden instellingen gesubsidieerd vanuit traditie. We willen graag dat instellingen zich richten op kwaliteit, hun zaken goed op orde hebben en een betekenis hebben voor Amsterdam Zuid."

Informatiebijeenkomst

Professionele culturele instellingen in Zuid zijn van harte uitgenodigd voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst over de nieuwe subsidieregeling op maandag 17 oktober van 11.00-13.00 uur. Locatie: Stadsdeelkantoor Zuid, President Kennedylaan 923.

Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt toegelicht hoe de nieuwe subsidiesystematiek is opgezet en hoe deze gaat werken. Daarnaast wordt ingegaan op de beoordelingscriteria en het beoordelingsproces. De aanwezigen krijgen ruimschoots de tijd om vragen te stellen. De opening van de bijeenkomst wordt door portefeuillehouder Simone Kukenheim verricht.

Aanmelden

U dient zich voor de bijeenkomst aan te melden vóór maandag 10 oktober via e-mail: kunstsubsidies@zuid.amsterdam.nl . We sturen u van tevoren de subsidieregeling op. De informatiebijeenkomst is vooral bedoeld om uw vragen over de regeling te beantwoorden.

Meer informatie

Meer informatie over de meerjarige subsidie