Sint Franciscus Gasthuis
* 05 okt 2011

Goede kwaliteit van borstkankerzorg

De kwaliteit van borstkankerzorg in het Sint Franciscus Gasthuis wordt door meerdere externe instanties als goed beoordeeld. Op woensdag 5 oktober 2011 werd bekend dat zorgverzekeraar CZ de kwaliteit van borstkankerzorg van het Sint Franciscus Gasthuis als goed bestempeld. Eerder dit jaar ontving het ziekenhuis voor de derde keer het roze lintje van de Borstkanker Vereniging en het Menzis TopZorg-predikaat.

Multidisciplinair

Het Sint Franciscus Gasthuis maakt gebruik van een multidisciplinair team waarbij meerdere specialismen zijn betrokken, zoals een gespecialiseerd chirurg, internist-oncoloog, radioloog, patholoog, radiotherapeut (bestraling), coördinerend oncologieverpleegkundige en coördinerend mammacareverpleegkundige. Iedere patiënt wordt bij behandeling uitgebreid besproken in dit brede team van artsen en verpleegkundigen.

Snelle diagnostiek

Na verwijzing door de huisarts vindt naast lichamelijk onderzoek ook aanvullend radiodiagnostisch onderzoek plaats, zoals een mammografie, een echo en als het nodig is een punctie. Alle uitslagen ontvangt de patiënt op dezelfde dag of om technische redenen uiterlijk twee tot drie werkdagen later.

Ondersteuning

De mammacareverpleegkundigen van het Sint Franciscus Gasthuis ondersteunen iedere patiënt vanaf het eerste moment en zijn het aanspreekpunt voor hen. Deze gespecialiseerde verpleegkundigen zijn gemakkelijk bereikbaar voor de patiënt. Zij bieden begeleiding van diagnose, behandeling en bijbehorende nazorg van aandoeningen aan de borst. De mammacareverpleegkundige besteedt veel aandacht aan de begeleiding van patiënten met een kwaadaardige aandoening of wel borstkanker. Patiënten en familie kunnen bij de mammacareverpleegkundige terecht met vragen of problemen.

Meer informatie over de behandeling van borstkanker