Warchild


JP van de Bent schenkt 75.000 euro

5 oktober 2011 - Zaterdag 1 oktober mocht War Child maar liefst 75.000 euro in ontvangst nemen van de JP van de Bent (JP) stichting. Ter ere van hun tienjarige jubileum wilde ze een jaar lang een goed doel steunen. Gelukkig voor ons viel de keuze op War Child. JP adopteerde het project `Performing for Peace' in Sierra Leone.

JP van de Bent en War Child
JP levert dienstverlening aan mensen met een lichte, ernstige of meervoudige (verstandelijke) beperking van alle leeftijden. Medewerkers en cliënten wilden voor het tienjarige jubileum graag een goed doel steunen. De keuze viel op War Child omdat onze doelstellingen hen nauw aan het hart liggen.

Een jaar lang hebben medewerkers en cliënten van allerlei acties georganiseerd. Van koekjes en oliebollen bakken tot aan het lopen van marathons. Op zaterdag 1 oktober werd het internationale project beëindigd en de cheque overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Verassing!
Toen ons actie-team het podium beklom werd ingefluisterd dat het om ruim 30.000 euro zou gaan. Dat is natuurlijk een heel mooi bedrag maar JP had een paar mooie verassingen voor ons in petto. Het opgehaalde bedrag bleek maar liefst ruim 44.000 euro te zijn. Toen het bestuur aankondigde dat ze dit gingen verhogen tot 75.000 euro stonden we perplex.