Politiebond ACP

ACP goed op weg voor politiestudenten

De petitie van de ACP over de problemen rondom het salaris van studenten heeft inmiddels al 1000 reacties van politiestudenten uit het hele land opgeleverd. Deze petitie zal binnenkort worden aangeboden aan minister Opstelten van Veiligheid & Justitie met wie de ACP al in gesprek is over de problematiek. De politiecollega's die de petitie nog niet hebben ondertekend maar dat nog wel willen, kunnen dat tot aanstaande vrijdag 7 oktober doen.

De ACP is de petitie in samenwerking met een aantal politiestudenten in augustus gestart, nadat bleek dat er veel onrust onder de studenten is over hun salaris. De ACP heeft dit signaal haarfijn opgepikt en geeft al enkele weken op alle mogelijke manieren uiting aan de aanpak van het genoemde probleem. Zo heeft onderzoek van de ACP, gerelateerd aan de petitie, aangetoond dat de onrust onder politiestudenten terecht is. De collega's in opleiding worden, zoals eerder afgesproken tussen de bonden en het ministerie van V&J, gekort op hun salaris. Met deze afspraak werd beoogd om de instroom te vergroten. De korpsen blijken de afspraak echter op verschillende manieren toe te passen. Daarnaast is een groot aantal studenten onvoldoende geïnformeerd.

Overweldigend

Aspirant agenten zijn daardoor genoodzaakt om een bijbaan te nemen om zo voldoende geld binnen te krijgen om financieel rond te kunnen komen. Dit kan volgens de ACP niet de bedoeling zijn. Daarom stelt de ACP de problematiek aan de kaak en is zij onder meer in gesprek met de minister om op zeer korte termijn met een oplossing te komen. De overweldigende aandacht voor de petitie van de ACP geeft het probleem in ieder geval helder weer.

Gedegen onderzoek

Het gedegen onderzoek van de ACP, de heldere uitkomst en de constructieve aanpak van de ACP blijken niet alleen door de studenten zelf te worden gewaardeerd. Ook docenten van de Politieacademie en collega's uit het land steunen de petitie. Een petitie die korpsbreed wordt gedragen, moet dan ook op een grootse manier aan de minister worden aangeboden. Er wordt dan ook gekeken naar een gepast moment om de petitie aan te bieden.

---

05/10/11 14:37

---