Jan Laurier nieuwe voorzitter Vereniging Federatie Opvang

Persbericht van Federatie Opvang

Jan Laurier (61) is vandaag tijdens de Algemene Ledenvergadering gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Vereniging Federatie Opvang. De Vereniging Federatie Opvang benoemt met Laurier een voorzitter met veel bestuurlijke ervaring, zowel in de landelijke en lokale politiek als bij maatschappelijke organisaties. Jan Laurier volgt René Paas op als voorzitter.

Laurier is op dit moment onder meer voorzitter van de Stichting BOW en de Nederlandse Woonbond. Van 2007 tot 2011 was hij lid van de Eerste Kamer voor Groenlinks en daarvoor onder meer wethouder in Leiden. De Vereniging Federatie Opvang behartigt de belangen van instellingen die zich inzetten voor de opvang en ondersteuning van mensen in een maatschappelijk kwetsbare of onveilige situatie.

Het bestuur van de Vereniging Federatie Opvang is bijzonder blij met de komst van Laurier als voorzitter en boegbeeld van de Vereniging. De Vereniging Federatie Opvang verwacht dat Laurier een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de uitbouw van haar positie als toonaangevende belangenbehartiger op de terreinen van de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en huiselijk- en eergerelateerd geweld.

Laurier zal zich voor de leden van de Vereniging ook nadrukkelijk bezighouden met het op bestuurlijk niveau maken van afspraken met het Rijk en de gemeenten om goede opvang, zorg en begeleiding van hun kwetsbare cliënten te kunnen blijven geven.
Hij gaat hiertoe nauw samenwerken met het bestuur van de Vereniging Federatie Opvang en directiebestuurder Jacqueline Hekkers van Stichting Federatie Opvang, de werkorganisatie van de Vereniging Federatie Opvang.

Jan Laurier over zijn voorzitterschap: " Ik ben bijzonder blij dat ik benoemd ben tot voorzitter van de Federatie Opvang. De komende tijd is natuurlijk spannend voor cliënten en leden.
Er komt namelijk veel op de leden af als je kijkt naar de kabinetsplannen. Ik ben ervan overtuigd dat door de professionaliteit en het enthousiasme van de leden de cliënten kunnen blijven rekenen op goede opvang, hulp en begeleiding.''

Links:
http://www.opvang.nl



Razende Robot Reporter