Kamer van Koophandel

Bedrijfsleven Flevoland gelooft in succes Floriade 2022

woensdag 5 oktober 2011

Persbericht

Het bedrijfsleven verwacht een duidelijk positieve impuls voor het ondernemersklimaat wanneer Almere zich kandidaat stelt voor de Floriade 2022. De Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, Rabobank Almere en Vereniging Bedrijfskring Almere hebben de economische effecten onderzocht en presenteerden woensdag 5 oktober hun bevindingen aan vertegenwoordigers van bestuurlijk Flevoland. Vooral de omvang en verdeling van geldstromen vormen een belangrijke afweging voor de kandidaatsstelling van Almere. Het onderzoek toont aan dat de economische effecten gunstig uitpakken voor de regionale economie.

Investering en opbrengsten

De Floriade genereert tussen de EUR 180 en EUR 230 miljoen aan totale investeringen. Geschat wordt dat bezoekers tussen de EUR 350 tot EUR 600 miljoen (prijspeil 2011) gaan besteden. Zowel de Metropoolregio Amsterdam als Almere en Flevoland profiteren van een Floriade in 2022. Almere en Flevoland profiteren meer van de investeringen; deze zijn een factor 1,5 groter dan in Amsterdam. Door het grote hotelaanbod profiteert tijdens de Floriade vooral de regio Amsterdam van de bestedingen (ruim 75% van het totaal).

Locatiekeuze

De geselecteerde locaties Almere Weerwater en Almere Oosterwold geven de Nederlandse Tuinbouwraad keuze uit verschillende concepten. Op de locatie Weerwater kan een revolutionair verlengd, vergroend en duurzaam stadscentrum worden aangelegd. De toekomstfunctie van Oosterwold is nog niet gedetailleerd vastgesteld. Hierdoor hebben de organisatoren op deze plek juist veel vrijheid om eigen ideeën uit te voeren en het evenement op de kaart te zetten.

Download


* Rapport Floriade Almere 2022 (10616 kb)
Zie het origineel

Bron: KvK