Belgische Federale Overheid



De Munt verkozen tot 'Operahuis van het jaar'

Datum: 05 oktober 2011

De Munt werd verkozen tot 'Operahuis van het jaar' ('Opernhaus des Jahres') door een jury van internationale critici. Deze erkenning werd uitgereikt in het jaarverslag ('Jahrbuch 2011') van Opernwelt, een Duits vaktijdschrift voor de opera en een referentie in de operawereld.

Sinds 1994 kiest een jury van 50 internationale critici elk jaar aan het einde van het artistiek seizoen het 'Operahuis van het jaar'. In het 'Jahrbuch' kunnen cultuurjournalisten hun mening kwijt over de beste producties, premières, regies, decors, zangers, orkesten, koren en operahuizen voor het operaseizoen 2010-2011. Het is overigens voor het eerst sinds het bestaan van het 'Jahrbuch'" dat een niet-Duitstalig operahuis de prijs in de wacht sleept.

Naast de titel van beste operahuis kreeg de Munt bovendien ook de prijs voor de beste productie van het jaar voor Les Huguenots van Meyerbeer.

Volgens Peter de Caluwe, algemeen directeur van de Munt, is deze erkenning voor de Munt en ons land van enorm belang. Deze titel, vergelijkbaar met wat de Oscars in de filmwereld betekenen, plaatst de Munt aan de spits van de operahuizen in Europa.

Meer informatie over deze erkenning op de website van de Munt Externe link