Friesland in de ban van 'Vind mijn Pil'

Persbericht van GGZ Friesland

Ze zijn wit, rond en veertig centimeter in doorsnede: de pillen die elke week opduiken in een plaats in Friesland. Inmiddels zijn twee pillen in Leeuwarden en Sneek gevonden en is de zoektocht in de grootste plaats van Smallingerland in volle gang. Friesland is in de ban van 'Vind mijn Pil'!

De actie 'Vind mijn Pil' wordt onder de aandacht gebracht via de website www.vindmijnpil.nl. Elke zaterdag verschijnt op deze website een nieuw filmpje van iemand die in een plaats een pil is kwijtgeraakt. Dezelfde dag duikt deze persoon ergens in Friesland op om mensen op te roepen te helpen met zoeken. Vervolgens geven de social media, zoals Twitter en Facebook, hints over de vindplaats van de pil. Een groot succes. Een aantal mensen in Friesland wil inmiddels de pil overal waar hij opduikt vinden en het enthousiasme breidt zich als een olievlek uit.

Iedere vinder van een pil stuurt een foto in via Twitter of via medalert@ggzfriesland.nl. Hiermee maakt hij of zij kans op een tas met gadgets. Verder krijgt de vinder een hint die helpt bij het vinden van de laatste gouden pil. Deze laatste pil zal extra goed verstopt worden en de vinder maakt kans op een
iPad 2.

Met deze actie vraagt GGZ Friesland aandacht voor de applicatie MedAlert, een handig herinneringssysteem voor de iPhone en binnenkort telefoons met Android, waarmee mensen die chronisch medicijnen gebruiken of bijvoorbeeld de anticonceptiepil slikken zichzelf aan de inname daarvan kunnen herinneren.

De MedAlert app is genomineerd voor Friese Duim. Zorgbelang Frysl(aa)n reikt deze prijs elk jaar uit aan een initiatief in de zorg dat navolging verdient. Dit kan een uniek project, nieuwe behandelmethode of andere vorm van dienstverlening zijn. MedAlert onderscheidt zich doordat het de eerste applicatie is van een geestelijke gezondheidszorginstelling dat bijdraagt aan de therapietrouw. Naast het instellen van herinneringen, kunnen gebruikers bijhouden hoe het met hun voorraad gesteld is en kunnen ze een dagboek invullen. Zeer binnenkort kunnen ouders de medicatie bijhouden van meerdere kinderen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.vindmijnpil.nl/



Razende Robot Reporter