Plan Nederland

Noodhulp voor kinderen in Cambodja

05 oktober 2011

Cambodja is getroffen door de ernstigste overstromingen in tien jaar. Minstens 150 mensen zijn omgekomen; 170.000 families zijn getroffen door de ramp. Meer dan driekwart van het land is overstroomd. Plan verleent noodhulp in de werkgebieden Siem Reap en Kampong Cham.

In Siem Reap en Kampong Cham distribueert Plan noodhulpkits met daarin rijst, sojasaus, waterzuiveringstabletten, jerrycans, tenten, muskietennetten, slaapmatjes, toiletgerei en informatiebrochures over hygiëne.

In het rampgebied zijn ruim 270.000 hectare landbouwgrond overstroomd. Langs de oevers van de Mekong en het Tonle Sap-meer staan 900 scholen en 75 gezondheidscentra onder water. Zo'n 1.900 kilometer aan wegen en 130 bruggen zijn door het water beschadigd.

Samen met de Cambodjaanse overheid en met kinder- en jongerengroepen werkt Plan aan gecoördineerde noodhulp en aan een schade-inventarisatie en een plan van aanpak voor de langere termijn. Gelukkig zijn de weersverwachtingen gunstig. Het Cambodjaanse Ministerie van Water en Meteorologie verwacht dat het water snel zal zakken. Met het oog op enorme schade heeft de Cambodjaanse overheid laten weten dat de voorspelde economische groei van 6% in 2011 waarschijnlijk niet wordt gehaald.

Plan werkt sinds 2002 in Cambodja, onder meer aan het verbeteren van de gezondheidszorg en het onderwijs, aan de bescherming van kinderen en aan betere naleving van de rechten van kinderen. ""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
Tel. 020 549 55 20
Rek.nr: 39.35.86.766