UMC Utrecht


Chinese partner voor UMC Utrecht en UU

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht gaan samenwerken met het Chinese BGI. Dat is het grootste genoomcentrum ter wereld. De next-generation DNA analyse-apparatuur van BGI biedt de mogelijkheid voor efficiënt en accuraat onderzoek in het genomics vakgebied.

Vandaag tekenen de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het college van bestuur van de Universiteit Utrecht een intentieverklaring waarin de samenwerking met het Chinese genoomonderzoeksinstituut BGI wordt bekrachtigd. De kennis en expertise van alle partijen vormt de basis voor gezamenlijke innovatieve projecten op het gebied van genoom-sequencing en functionele genomics. De samenwerking zal BGI toegang bieden tot de geavanceerde onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Op hun beurt krijgen Utrechtse onderzoekers toegang tot één van `s werelds meest aansprekende instituten op het gebied van genomics en bioinformatica.

Jos van Strijp, hoogleraar Experimentele Bacteriologie: `Deze overeenkomst is voor alle betrokken instellingen een startsein voor verdere samenwerking in het life sciences onderzoek, waarin moderne genomics technieken een steeds belangrijkere plaats krijgen. Wij zijn als Utrecht Life Sciences zeer verheugd met deze samenwerking.'

Chinese partner
BGI is een non-profit onderzoeksinstituut en het grootste genoomcentrum ter wereld met geavanceerde kennis en kunde op het gebied van genoomonderzoek (zgn. `genomics') van mens, plant, dier en micro-organismen, met het hoofdkantoor in Shenzhen, China. Met hun krachtige next-generation DNA analyse-apparatuur biedt BGI de mogelijkheid voor efficiënt en accuraat onderzoek in het genomics vakgebied.

woensdag 5 oktober 2011