Gemeente Breda

05okt
Breda Onderwijsstad 2012-2013
Gepubliceerd op 05 oktober 2011
`Ik ben er erg trots op dat Breda als Onderwijsstad 2012-2013 is gevraagd. Het is een compliment aan alle onderwijspartners. Ontwikkelingen in het onderwijs staan in Breda hoog op de agenda. Het is geweldig dat veel partners in de stad al enthousiast zijn om samen het hele onderwijsjaar 2012-2013 te vullen met mooie activiteiten die het onderwijs in Breda op de kaart zette,' aldus wethouder Boelema. Woensdag 5 oktober is tijdens het in Den Haag gehouden onderwijscongres bekend gemaakt dat Breda Onderwijsstad 2012-2013 wordt.

Breda is door het bestuur van de Nationale OnderwijsWeek en INOP (Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie) gevraagd eerste Onderwijsstad van het Jaar te worden. `Elk jaar, zo is het voornemen, wordt een Nederlandse stad aangewezen die laat zien onderwijs hoog in het vaandel te hebben. Een stad die zich aantoonbaar inzet voor goed onderwijs op alle niveaus, van voorschoolse educatie tot hoger onderwijs. Breda is een stad die in onze ogen in ruime mate voldoet aan het gewenste profiel,' aldus het verzoek van de Stichting Nationale Onderwijs Week.

De onderwijspartners in Breda werken samen om het onderwijs zo in te richten dat alle kinderen van Breda hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat gebeurt vanuit de overtuiging dat kinderen die in staat zijn hun talent te ontplooien, later hun rol in de maatschappij met verve op kunnen pakken. Onderwijs, sport, welzijn, cultuur, zorg en gemeente werken aan integrale afstemming rond het kind. Breda wil zo kinderen al op jonge leeftijd helpen aan boord te blijven. Werken aan positief opvoeden door onder andere voorscholen voor kinderen met achterstanden, brede scholen als hart van de wijk en talentencentra, het Centrum voor Jeugd en Gezin dichtbij de ouders en kinderen. Breda als kennisstad en zorg wanneer dat nodig is.

De ideeën bruisen volop voor Breda Onderwijsstad 2012-2013. De komende tijd gaan de Bredase onderwijspartners samen met de landelijke organisatie enthousiast aan de slag om alle ideeën om te zetten in een mooi programma. Naast lokale activiteiten zullen ook landelijke onderwijsactiviteiten in Breda plaatsvinden.

Breda, 5 oktober 2011