Politie Gelderland-Midden

Twee man verdacht van oplichting en witwassen

Publicatiedatum: 5-10-2011 16:40:21

VOORTHUIZEN - De politie heeft maandagmiddag 3 oktober twee 25-jarige Amsterdammers in hun woonplaats aangehouden. De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de oplichting van een 41-jarige vrouw uit Voorthuizen en het witwassen van geld dat op die manier was verkregen. Daarbij is een aantal TV-systemen in beslag genomen.

Een 41-jarige vrouw uit Voorthuizen merkte eind september dat er geld van haar rekening was verdwenen en deed aangifte bij de politie. In het daaropvolgende onderzoek kreeg de politie aanwijzingen dat men met de bankgegevens van de vrouw verschillende bestellingen zou hebben geplaatst, onder meer voor een aantal TV-systemen.

Het onderzoek leidde de politie maandagmiddag naar een woning in Amsterdam. In de Amsterdamse woning troffen agenten de bestelde TV-systemen aan, alsmede de twee 25-jarige verdachten. De eerste verdachte kon direct worden aangehouden. De tweede verdachte kon kort daarna in de kraag worden gevat. De twee Amsterdammers zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(2011111428-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---