Waterschap Reest en Wieden


toekomst riolering

Weerribben decor voor film toekomst riolering

Nationaal Park de Weerribben diende afgelopen jaar als decor voor een landelijke film over de toekomst van de riolering, getiteld Nieuwe Sanitatie. Een initiatief van het waterschap Reest en Wieden en mogelijk gemaakt door waterschap Groot Salland, Woningcorporatie Woonconcept de provincies Drenthe en Overijssel, de gemeenten Meppel en Hoogeveen, de Unie van Waterschappen en STOWA.

Het werk dat de gezamenlijke partners verrichten voor nieuwe sanitatie sluit zeer goed aan bij de Green Deal, waarbinnen het Rijk dergelijke duurzame initiatieven mogelijk maakt.

Gistermiddag werd de film Nieuwe Sanitatie gepresenteerd tijdens een symposium over de toekomst van de riolering bij Woonconcept in Meppel. Hier waren deskundigen van diverse waterschappen, gemeenten, woningcorporaties en wetenschappers uit heel het land aanwezig. De aanwezigen waren vol lof over de toegankelijke wijze waarop de problematiek in deze film wordt uitgelegd.

Nieuwe Sanitatie: de toekomst van de riolering

Nieuwe sanitatie betekent een duurzamere wijze van afvalwaterzuivering in de toekomst. Hiervoor zijn de afgelopen jaren door de gezamenlijke partners diverse pilots, onderzoeken en projecten uitgevoerd. Nationaal Park de Weerribben is als decor voor deze educatieve film gekozen vanwege zijn rietlanden.
Riet werkt als een natuurlijk filter en heeft een positief effect op de waterkwaliteit in dit natuurgebied.

De film Nieuwe Sanitatie is online te bekijken via het YouTube kanaal van het waterschap Reest en Wieden:
http://www.youtube.com/user/WaterschapREW