Qurius NV


Prodware en Qurius gezamenlijke International Enterprise Partner Tegos

Zaltbommel, 5 oktober 2011 - Prodware en Qurius, strategische partners en Europese marktleiders met Microsoft Dynamics, hebben hun International Enterprise Partnership met Tegos geformaliseerd. Tegos is leverancier van business software oplossingen voor de afvalbeheer en recycling industrie. Zowel Prodware als Qurius zijn al lange tijd partner van Tegos en vertegenwoordigen Tegos' product, enwis), exclusief in een aantal markten. Qurius en Prodware bedienen samen meer dan 90 klanten in afvalbeheer en recycling in geheel Europa. Tegos ondersteunt deze combinatie van Qurius en Prodware om grensoverschrijdende ondernemingen in de snel groeiende internationale afvalbeheer en recycling industrie te faciliteren.

Tegos en de Qurius Prodware groep hebben bedrijfs-, ontwikkelings- en marketingprogramma's gecombineerd voor verdere ontwikkeling van globale oplossingen voor het toenemende aantal internationale bedrijven in afvalbeheer en recycling. In Europa gaat er in deze markt circa EUR 70 miljard om en wordt een groei voor 2012-2015 verwacht van 15% tot 25%. Hoogwaardige, flexibele IT-oplossingen dienen met name de toenemende vraag naar verhoging van productiviteit, logistieke efficiency en gerecycleerde materialen van hogere kwaliteit te ondersteunen.

Prodware en Qurius, Tegos' belangrijkste partners, hebben de krachten gebundeld om een substantieel team te creëren in de Europese milieumarkt. Beide organisaties bieden al vele jaren de op Microsoft Dynamics gebaseerde enwis) oplossingen aan en hebben lokale en internationale klanten. Andreas Kullmann, CEO van Tegos: "Onze samenwerking met Prodware en Qurius is altijd zeer sterk geweest. Als een gecombineerd team hebben ze ook de positie onze wereldklasse oplossing aan toonaangevende internationale recyclingbedrijven aan te bieden". Het verstrekken van dergelijke geavanceerde oplossingen aan de Enterprise markt is een belangrijk onderdeel van de Qurius-Prodware strategie. Als leden van Microsofts Inner Circle zijn Qurius en Prodware in staat om oplossingen voor haar klanten te selecteren, bouwen, implementeren en ondersteunen op basis van de allerbeste technologie.

Leen Zevenbergen, CEO van Qurius en tevens vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van Prodware, heeft de laatste hand gelegd aan de nieuwe samenwerking met Tegos. Hij zegt: "De recycling industrie internationaliseert en leert hoe technologie ingezet kan worden om aan de uitdagingen van duurzaamheid in de hele wereld tegemoet te komen. Onze samenwerking met Tegos is altijd sterk geweest. Als International Enterprise Partner kunnen we implementaties over de grenzen heen uitvoeren met behulp van de beste technologieën - dit is goed voor ons, Tegos en de milieu-industrie".

Tegos

Tegos is opgericht in Dortmund, Duitsland in 1996 en is uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende ontwikkelaar van geïntegreerde business software en toepassingen voor de recycling en afvalverwerking. De sectorale oplossingen van het bedrijf zijn gebaseerd op Microsoft Dynamics en worden succesvol toegepast in alle sectoren van de afval-industrie wereldwijd. Het internationale partnernetwerk van Tegos bedient op dit moment ongeveer 400 bedrijven in Europa, Noord-Amerika en Australië.

enwis)

enwis) is de toegewijde industrie oplossing voor de recycling en afvalverwerking, ontwikkeld door Tegos. In deze markt is enwis) de leidende wereldwijde software-oplossing en ondersteunt alle belangrijke bedrijfsprocessen binnen een uniek en standaard platform. Op basis van Microsoft Dynamics NAV was enwis) de eerste oplossing wereldwijd die de titel "Certified for Microsoft Dynamics" - CfMD kreeg, ter bevestiging van de hoge kwaliteit en klanttevredenheid. Deze sterke samenwerking met Microsoft is niet alleen een teken van uitstekende kwaliteit, maar biedt ook de best mogelijke bescherming van de investeringen van de klant.

Prodware

Opgericht in 1989, creëert, integreert en host Prodware IT-oplossingen voor bedrijven. Deze activiteit wordt uitgeoefend in een sector waar een mix van sterke IT-expertise en branche specifieke know-how, met name in administratieve en management processen vereist is voor succes. Prodware helpt al meer dan 15.000 actieve klanten en is de hoofdpersoon en partner voor de installatie en het beheer van mondiale IT-oplossingen en toepassingen. Aanwezig in 9 landen begeleidt ons team van meer dan 800 professionals ondernemingen. Dit wordt bovendien ondersteund door een sterk internationaal partner netwerk in landen waar Prodware niet actief is. Prodware is in 2009 lid geworden van de United Nations Global Compact.

Qurius

Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl

Contact

Qurius NV, Albert Holtzappel, Manager Corporate Communications & Investor Relations. a.holtzappel@qurius.com, +31 (0)418 68 35 00.