Politie Hollands Midden

Nieuwkoop - Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Nieuwkoop, 05-10-2011 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 5 oktober rond 11.00 uur drie verdachten aangehouden nadat er in een woning aan de Verdistraat een hennepkwekerij werd aangetroffen. Het gaat om de 57-jarige bewoner, een 38-jarige man uit Vijfhuizen en een 34-jarige vrouw uit Vijfhuizen.

De politie trof in totaal 250 hennepplanten aan die lagen te drogen. De hennepkwekerij is ontmanteld. De aangetroffen spullen en hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie zet haar onderzoek voort.

Meld hennepkwekerijen Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10 procent van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.