Ingezonden persbericht


VastNed Retail, K.P. van der Mandelelaan 43A, 3062 MB Rotterdam, T + 31 10 2424300 www.vastned.nl VASTNED RETAIL
PERSBERICHT
VASTNED RETAIL OPTIMALISEERT FINANCIERING
VIER LENINGOVEREENKOMSTEN VOOR TOTAAL 145 MILJOEN
VastNed Retail, het Europese beleggingsfonds in winkelvastgoed met een focus op high street shops, heeft een viertal leningovereenkomsten afgesloten die bijdragen aan een verdere optimalisatie van de conservatieve financieringsstrategie, zoals vorige maand aangekondigd.
Om de looptijd en de spreiding van de leningenportefeuille te verbeteren is met ABN Amro voor ¤ 40 miljoen een nieuwe kredietlijn afgesloten met een looptijd van drie jaar met extensieopties. Daarnaast heeft VastNed Retail haar kredietlijnen met de Frans-Belgische Dexia Bank ten behoeve van het kortlopende deel van de leningenportefeuille met ¤ 25 miljoen verhoogd. Beide leningen zullen worden aangewend voor algemene doeleinden van de vennootschap.
Tot slot heeft de belegger in winkelvastgoed voor twee bestaande leningen van in totaal ¤ 80 miljoen, verstrekt door ING, haar extensie-opties uitgeoefend en daarmee de looptijden verlengd met twee en vijf jaar.
Tom de Witte, chief financial officer: "We zijn verheugd dat we in de huidige markt succesvol additionele leningen af hebben kunnen sluiten om onze financiering te optimaliseren. Het belangrijkste doel is een betere spreiding van de leningenportefeuille. Een eerste stap daarin hebben we vandaag aangekondigd met een verlenging van de gemiddelde looptijd van onze leningen wat de voorspelbaarheid van onze rentelasten verbetert." Rotterdam, 5 oktober 2011




Ingezonden persbericht