Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 05-10-2011 Digitale ledenraadpleging over verkoop huurwoningen

Voor het eerst in zijn ruim twintigjarig bestaan houdt de Woonbond een digitale ledenraadpleging. Het onderwerp is de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties.

Met de raadpleging wil de Woonbond ook leden bereiken die normaliter niet betrokken zijn bij het besluitvormingsproces. Leden zijn per email uitgenodigd voor een internetpeiling, waar ze tot 16 oktober aan mee kunnen doen. De resultaten van de peiling worden meegenomen in de standpuntbepaling van de Woonbond.

Afbeelding: verkoop woning De verkoop van huurwoningen is een actueel thema. Het kabinet Rutte wil het eigenwoningbezit bevorderen, en het corporaties makkelijker maken om sociale huurwoningen te verkopen. Tegenstanders van verkoop wijzen op de voordelen van een sterke en breed toegankelijke huursector. Lang niet iedereen kan of wil kopen.

Verkoop stimuleren of juist niet?

Moeten corporaties worden gestimuleerd om hun huurwoningen te verkopen? Dat is de centrale vraag die de Woonbond zijn leden voorlegt. Ook wordt gevraagd welke argumenten -voor of tegen de verkoop- de leden het belangrijkst vinden. Daarbij is ruimte om een eigen argument in te brengen.

Standpuntbepaling

De resultaten van de ledenraadpleging worden besproken in de Provinciale Vergaderingen van november. In deze overleggen komen de regionale vertegenwoordigers van de Woonbond bij elkaar. Het commentaar uit de Provinciale Vergaderingen wordt meegenomen bij de standpuntbepaling door de Verenigingsraad op 10 december. De Verenigingsraad is het hoogste besluitvormende orgaan van de Woonbond.

Nog niet uitgenodigd?

Zowel lidorganisaties als persoonlijke leden van de Woonbond zijn per e-mail uitgenodigd om aan de ledenraadpleging deel te nemen. Lidorganisaties zijn uitgenodigd op het centrale mailadres van de organisatie. Is uw organisatie lid van de Woonbond, maar is de e-mail uitnodiging niet ontvangen? Laat dat dan voor 10 oktober weten via dit formulier.

Bent u persoonlijk lid en nog niet uitgenodigd omdat uw mailadres niet bekend is bij de Woonbond? Geef dan hier uw mailadres door. Leden die zich voor 10 oktober melden kunnen nog meedoen.