Gemeente Oldebroek


College in gesprek met omwonenden over herbestemming Willem de Zwijger complex

Het college van gemeente Oldebroek sprak dinsdag 4 oktober 2011 over de uitkomsten van het onderzoek naar de huisvestingsmogelijkheden van Poolse flexwerkers op het kazerneterrein.

De gemeente Oldebroek kreeg van een initiatiefnemer de vraag of huisvesting van Poolse arbeidsmigranten in het Willem de Zwijger complex mogelijk is.

Het college heeft de aanvraag behandeld en ziet vooralsnog geen redenen om niet aan het verzoek mee te werken. Wel wil het college eerst in gesprek met omwonenden voordat een definitief voorstel wordt gedaan aan de gemeenteraad.

In het bestemmingsplan is een aanpassing nodig om huisvesting van de Poolse arbeidsmigranten mogelijk te maken. De procedure tot het wijzigen van het bestemmingsplan is nog niet opgestart. Eerst wordt de gemeenteraad gevraagd om een principe-uitspraak.

Voordat het college een uitspraak doet, wordt naar verwachting op 18 oktober een informatieavond voor bewoners georganiseerd. Tijdens deze avond worden het verzoek om huisvesting van de Poolse arbeidsmigranten én het vervolg van het proces toegelicht. Er is dan ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De initiatiefnemer, politie en de gemeente Oldebroek zijn aanwezig. De avond wordt gehouden in het Willem de Zwijger complex. Direct omwonenden ontvangen voor deze avond een persoonlijke uitnodiging. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Afdrukken

© gemeente Oldebroek - Laatst gewijzigd 05-10-2011