Gemeente Ten Boer

Vergaderingen
Woensdag 12 oktober 2011 is er een vergadering van de Raadscommisie. Klik hier voor de agenda>>>

Bestemmingsplannen
Bekijk de bestemmingsplannen via de website. Klik hier!

Milieuwijzer
afvalwijzer.png

Nieuws
Nieuws (Gr) Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 5 oktober 2011 05-10-2011 Nieuws (Gr) 110907 - Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 7 september 2011 06-09-2011
Meer...

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 5 oktober 2011

De advertentie in de krant

Aanvragen Apv
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende verzoeken om vergunning zijn binnengekomen:
Evenementenvergunning

- Intocht Sint Nicolaas, 19-11-2011, Ten Boer Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie zijn/haar zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. Datum van verzending staat tussen haakjes:
Omgevingsvergunningen verleend

- Oprichten woning, Jannes de Vriestraat 5, Ten Boer (23-09-11)
- Verbouwen winkelpand, Hendrik Westerstraat 17, Ten Boer (26-08-2011)
- Brandveilig in gebruiknemen uitbreiding zorggebouw, Bloemhof 1, Ten Boer (28-09-2011)
Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.

Prinses Amaliapark poepvrij?

Hondenbezitters in Ten Boer,
Rick en Celise spelen graag in het Prinses Amaliapark in Ten Boer. Net als hun vriendjes en vriendinnetjes. Voetballen, vissen, eenden voeren, tikkertje.
Gewoon lekker buiten in een mooi park.

Maar Rick en Celise komen vaak besmeurd thuis. Poep aan de schoen en in de kleren. En dat vinden ze absoluut niet fijn.

Ze hebben mij een mooie brief gestuurd. Ze vragen of ik een oplossing kan vinden voor dit probleem.
Natuurlijk kan ik dat, maar ik kan dit niet alleen. De medewerking van de `hondenuitlaters' is hier ook echt voor nodig.

De gemeente heeft aan weerszijden van het park bakjes opgehangen: aan de groene lantaarnpaal vlak voor het gemeentehuis en aan de achterkant van de groene container (hoek Ticheldobben/Vijverweide). In de bakjes hangen plastic zakjes, die kunnen worden gebruikt voor het opruimen. Het gebruikte zakje doet u in de afvalcontainer. Als alle hondenbezitters dit in het vervolg doen, is het probleem opgelost.

Het is best mogelijk dat u Rick en Celise tegenkomt in het park en dat ze u een plastic zakje aanbieden. U herkent ze aan een geel of groen t-shirt met mooie opdruk.
Zij hopen dat u in het vervolg de uitwerpselen van uw viervoeter gaat opruimen. En dat hoop ik ook.

Namens Rick en Celise en al hun vriendjes: hartelijk dank voor de medewerking!

N.A. van de Nadort, burgemeester.

Commissievergadering

Woensdag 12 oktober, 19.30 uur, raadzaal gemeentehuis.

Tijdens deze vergadering laat de commissie zich informeren over de nieuwe Wet op de archeologische monumentenzorg.

Ook de jaarrapportage Wet Maatschappelijke Ondersteuning staat op de agenda.

Iedereen is van harte welkom bij deze vergadering.

Destructieverordening

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 september de Destructieverordening 2011 vastgesteld en tegelijkertijd de Destructieverordening 1996 ingetrokken.

Het besluit houdt in:

- dat de Destructieverordening 2011 in overeenstemming is gebracht en gegrond is op de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;
- hoe destructiemateriaal bewaard moet worden;
- waar kadavers van gezelschapsdieren naar toe kunnen worden gebracht;
- de mogelijkheid tot het begraven of cremeren van kadavers van gezelschapsdieren.

Burgemeester en wethouders maken bekend:
Dat ze op 12 juli 2011 hebben besloten de kadaverbak aan de Boltweg 1 inTen Boer, op het terrein van de wijkpost Ten Boer als verzamelplaats voor destructiemateriaal aan te wijzen.

Dit besluit houdt in dat inwoners van de gemeente Ten Boer dode gezelschapsdieren kunnen brengen naar de hiervoor genoemde kadaverbak. Gezelschapsdieren zijn honden, katten, konijnen, cavia's, parkieten e.d. Het gaat hier niet om vee. Vee mag niet naar de kadaverbak gebracht worden.

Beide besluiten treden in werking op de dag na die van de bekendmaking.

De stukken liggen vanaf heden voor een ieder ter inzage en zijn kosteloos verkrijgbaar op het gemeentehuis

Gedoogbeschikking Dijkshorn Shellstation Ten Post Burgemeester en wethouders hebben aan Dijkshorn Shellstation te Ten Post een gedoogbeschikking verleend voor het aanwezig hebben van een ondergrondse LPG-tank aan de voorzijde van het perceel Rijksweg 113b te Ten Post, afwijkend van de vigerende omgevingsvergunning. Aan de gedoogbeschikking zijn voorwaarden verbonden om het milieu te beschermen. De gedoogbeschikking is afgegeven voor een maximale periode van drie jaar, gerekend vanaf de dagtekening waarop de gedoogbeschikking is verstuurd.
Terinzagelegging.
Deze beschikking ligt met bijbehorende stukken ter inzage van 6 oktober t/m 17 november aan de Hendrik Westerstraat 24 in Ten Boer. U kunt ons op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op maandag tevens van 14.00 tot 18.00 uur bezoeken..

Bezwaar/Voorlopige voorziening:
Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden tot 18 november 2011 bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Ten Boer, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer. Een bezwaarschrift leidt niet automatisch tot uitstel van de gevolgen van een besluit.
U kunt daarom naast bezwaar maken ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Groningen, Sector Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een electronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Overige informatie:
Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij de heer A. Oosterbaan van de afd.Vergunningverlening en Handhaving, tel. 367 10 93.

Werkzaamheden rond Brede School `De Huifkar'

Afgelopen week is begonnen met de afsluitende werkzaamheden rond brede school `De Huifkar' in Ten Boer. Verwachting is dat de werkzaamheden ongeveer 2 maanden in beslag zullen nemen. Onderdeel van de werkzaamheden zijn o.a. het `knippen' van de Kievitstraat, het verplaatsen van een aantal parkeerplaatsen en het aanbrengen van gele markering ten behoeve van het stopverbod.
Omwonenden, maar ook kinderen en hun ouders kunnen hiervan hinder ondervinden.
EXTRA GOED OPLETTEN DUS!

Inleveren snoeihout

Op de vrijdagen 28 oktober en 4 november, tussen 13 en 16 uur, kan snoeihout worden gebracht bij de werkplaatsen, Boltweg 1, Ten Boer. Kijk voor meer informatie op uw afvalwijzer.

Omgevingsvergunningen

Tussen 16 en 30 september zijn de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning binnengekomen:
o Eestumerweg 1, Ten Post, vellen 1 beuk

o Stadsweg 119, Ten Post, vellen 3 essen
o Boswal 3, Ten Boer, vellen 1 es en dunning houtwal o Kerkpad 3, Ten Boer, vellen 4 coniferen

Voorgenomen besluit

Burgemeester en wethouders maken bekend een besluit te willen nemen over de volgende aanvraag:
o Bovenrijgerweg 19, Thesinge, gewijzigd uitvoeren vergunning (20060169, raampartij in westgevel).

Het ontwerpbesluit ligt vanaf 6 oktober gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische zaken, Ged. Zuiderdiep 98, open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Zienswijzen kunt u tot en met 17 november 2011, zowel mondeling als schriftelijk indienen. Schriftelijk bij de dienst RO/EZ, afdeling BWT, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Wilt u mondeling zienswijzen indienen, belt u dan met het Loket Bouwen en Wonen, tel. 367 81 11. U kunt dan een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. 05-10-2011 16:36

Evenementen
Gebeurtenis Braderie: verkoop biologische producten, voedingsvoorlichting, proeverij, theater Gebeurtenis Concertserie Ten Boerster Kloosterkerk Gebeurtenis Boerenmarkt, demonstraties, kinderactiviteiten, theater
Meer...