KNHS

Alle zeven Nederlandse combinaties fit in Boekelo 5 oktober 2011
Raf Kooremans

Military Boekelo kent ongekend sterk deelnemersveld

BOEKELO (KNHS) - Zeven Nederlandse combinaties nemen dit weekeinde deel aan de 41ste editie van de Military van Boekelo, waarin maar liefst 110 combinaties op zaterdag in de cross van de 3 sterren eventingwedstrijd start hopen te gaan. Madeleine Brugman (Ambt Delden), regerend kampioene in deze discipline, gaat van start met Edino, terwijl Raf Kooremans (Turnhout B.) met twee paarden, Cavalor Demeter en Cavalor Telstar, op het strijdtoneel verschijnt.

Ook Merel Blom (Breukelen) komt met twee paarden aan de start en dat zijn Rumour Has It en de KWPN'er Umberto DB (Oscar x Vincent). Jan van Beek (Rijsbergen) neemt deel met de in Nederland gefokte Vision (Oramé x Amethist) en Iris Pemen (Rijsbergen) heeft in Roosje Embregts (Monaco x Saluut) ook een KWPN gefokt paard ter beschikking. De 110 deelnemende combinaties zijn afkomstig uit 22 landen. Onder de deelnemende ruiters vinden we vele zeer aansprekende deelnemers, zoals de uit Nieuw Zeeland afkomstig tweevoudig Olympisch kampioen Mark Todd, die na een korte afwezigheid keihard werkt aan een come back en alles op alles zet om volgend jaar in Londen van start te mogen gaan op de Olympische Spelen. Todd won de military van Boekelo reeds tweemaal, de eerste keer in 1989 en daarna nog eens in 1998. Voor Duitsland komt onder ander Andreas Dibowski, winnaar in 2000, aan de start en ook de Ieren en Australiërs hebben een sterke groep ruiters afgevaardigd. Zeer sterk is ook het grote contingent Britten dat in deze editie van Boekelo van start gaat en de meest aansprekende onder hen is Zara Phillips, dochter van Princesse Ann, die in 2006 wereldkampioene werd en nu met Lord Lauries gaat starten.

Raf Kooremans is samen met Cavalor Telstar morgenochtend om 09.35 uur de eerste Nederlander die in het eerste onderdeel van de military van Boekelo, de dressuur, van start gaat. Om 11.41 rijdt Iris Pemen de dressuurring binnen met Roosje Embregts en om 14.22 uur is het tijd voor Merel Blom en Rumour Has It.
Op vrijdag start Madeleine Brugman met Edino om 11.32 uur, terwijl Raf Kooremans om 13.17 uur met Cavalor Demeter aan zijn tweede dressuurproef gaat beginnen. Om 13.59 uur is het de beurt aan Merel Blom met Umberto DB, terwijl Jan van Beek met Vision van start gaat om 16.19 uur. De dressuur begint donderdag om 09.00 uur, terwijl op vrijdag reeds om 08.30 uur wordt begonnen. Op zaterdag is de cross country en zondag wordt de wedstrijd afgesloten met een springparcours.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.military-boekelo.nl

Foto Raf Kooremans door: www.melissen.net