KNHS

Theo Ploegmakers gekozen in bestuur van de E.E.F. 5 oktober 2011
Theo Ploegmakers

ERMELO (KNHS) - Tijdens de General Assembly van de European Equestrian Federation (EEF), die in het nabij Londen gelegen Greenwich werd gehouden, werd de voorzitter van de KNHS Theo Ploegmakers (Vught) gekozen in het bestuur van de E.E.F.

Maar liefst 33 Nationale Federaties hadden een delegatie afgevaardigd. De General Assembly vond plaats in aanwezigheid van onder andere de voorzitter van de FEI, Princess Haya, en de Secretaris Generaal van de FEI, Ingmar de Vos. Binnen het bestuur van de E.E.F. neemt Ploegmakers de plaats in van van de Portugees Manuel Bandeira de Mello, die de functie van Secretaris Generaal gaat bekleden.
"Mijn taak in het bestuur is de ontwikkeling van de hippische sport in het algemeen in Europa. Daarnaast wil ik trachten om bereidheid te vinden bij de de sterkere landen in de Europese hippische wereld om de zwakkere landen behulpzaam te zijn aansluiting te vinden. Dat kan door vanuit de sterkere landen trainers naar deze landen te sturen, of door ruiters uit die landen uit te nodigen zich in de sterkere landen sportief te ontwikkelen", vat Ploegmakers zijn taak samen. Op dit moment werkt Ploegmakers aan een plan van aanpak.

De E.E.F. telt 39 leden en vijf geassocieerde leden en wil in eerste instantie de belangen van de Europese hippische sport binnen de FEI representeren. Daarnaast wil de E.E.F. de logische verbinding zijn tussen de Europese Unie, andere beslissingen nemende organisaties en de Europese hippische wereld. Dr. Hanfried Haring, voorzitter van de EEF: "Wij willen de Europese landen behulpzaam zijn, zodat hun stem binnen de FEI wordt gehoord".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto Theo Ploegmakers door: www.melissen.net