Innovatie in arbeidsconflicten door verhoging griffierecht

Persbericht van Present24

Present24 ziet explosieve toename in de vraag naar innovatieve bemiddeling van arbeidsconflicten.

Het griffierecht in arbeidszaken bedraagt nu tussen de Euro 70 en Euro 210, afhankelijk van het inkomen. Met ingang van 2013 schiet dit bedrag naar het zich laat aanzien verder omhoog naar Euro 1540 per zaak. Werkgevers en werknemers die onderling in conflict dreigen te komen, zijn nu al op zoek naar alternatieve, meer efficiënte en sociale manieren om dreigend verzuim of steeds hoger wordende juridische kosten te vermijden.

Present24 biedt werkgevers en werknemers de mogelijkheid om via een volledig online platform partijen te helpen om snel en efficiënt tot een adequate oplossing van het dreigend conflict te komen. Door integrale inzet van het platform en gekwalificeerde, onafhankelijke bemiddelaars in arbeidszaken worden deze efficiënt en sociaal tot een, voor beide partijen, goed einde gebracht.
Bemiddeling door Present24 betekent een passende oplossing voor zowel sluimerende als geëscaleerde arbeidsconflicten, zonder torenhoge juridische kosten én in minder tijd.

Bemiddeling is een alternatieve, niet-juridische procedure. (Deels) online bemiddeling in arbeidsconflicten of dreigend verzuim via Present24 is een snellere en goedkopere manier om een conflict op te lossen. Partijen kunnen deels thuis, of vanaf elke gewenste plek die zij prettig vinden, in alle rust deelnemen aan de procedure. Op het moment dat het wél goed uitkomt. De bemiddeling start op basis van vrijwilligheid, maar deelname is niet vrijblijvend. Alle informatie die tijdens de procedure naar voren komt valt onder strikte geheimhouding.

Hoe werkt het?
Een door Present24 gekwalificeerde en onafhankelijke bemiddelaar wordt aan het dossier toegewezen. Alle voorkomende kwesties bij het (sluimerend) arbeidsconflict worden, afhankelijk van de individuele voorkeuren, deels online via het platform, deels tijdens een fysieke bijeenkomst, bemiddeld. Alle gemaakte afspraken worden aan het einde van de procedure vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Uiteindelijk wordt gemiddeld minimaal 30% in tijd en 60% in kosten bespaard, afhankelijk van de specifieke situatie.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Present24 via het contactformulier of voor meer informatie terecht op de www.present24.nl.

Links:
http://www.present24.nl



Razende Robot Reporter