Dienstenbond CNV

Nieuws

4 oktober 2011

Principeakkoord harmonisatie cao AAHG naar cao ABN AMRO

Vrijdag 30 september heeft CNV Dienstenbond samen met de andere vakorganisaties een onderhandelingsresultaat bereikt met ABN AMRO Hypotheken Groep voor een nieuwe cao. Deze cao zal ingaan per 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012. De cao heeft veel elementen van de ABN AMRO cao (systematiek) en bevat daarnaast garantieregelingen en overgangsbepalingen. In de cao is een loonsverhoging van 2% per 1 juli 2012 afgesproken.

In de zomer zijn de verschillen tussen de arbeidsvoorwaarden van de regelingen binnen AAHG en AAB vergeleken. De resultaten zijn voorgelegd aan de leden op de gezamenlijke ledenvergadering in Amersfoort. Op basis hiervan hebben de bonden een gezamenlijke voorstellenbrief ingediend bij de werkgever. De openbaarmaking van de voorstellenbrief van AAHG heeft AAHG voor zijn rekening genomen.

Hoewel in een goede sfeer, verliepen de onderhandelingen moeizaam. Dat is met name veroorzaakt door de complexe regelingen, die bij AAHG van toepassing zijn en net weer even anders dan bij ABN AMRO. Daarnaast werken al die regelingen ook weer anders uit voor de verschillende groepen medewerkers, zowel naar functiegroep, SMP- en salarisschaalindeling, toeslagen, grondslagberekeningen en -last but not least- pensioen.

Integraal akkoord
Bank en bonden hebben na twee lange dagen onderhandelen een principeakkoord bereikt. In hoofdlijnen zijn de volgende afspraken gemaakt. Voor het volledige akkoord verwijzen wij naar de officiële tekst.

o Looptijd 1 jaar, daarna in de ABN AMRO cao;
o Functies worden op basis van functieweging (per functie) ingedeeld in de functieschaal van ABN AMRO, die bij die functiezwaarte hoort; o Inschaling in salarisschaal: Het op 31 december 2011 bereikte inkomen is gegarandeerd. Dit inkomen bestaat uit het jaarsalaris plus vaste toeslagen (schaaltoeslag, harmonisatietoeslag en transitietoeslag), vakantietoeslag (8%) en levensloopbijdrage (1%). Indien dit salarisbedrag in totaal meer is dan het maximum van de bijbehorende ABN AMRO salarisschaal, dan ontvangt u een compensatie, een Aanvullend Persoonlijk Functiesalaris. Daardoor gaat niemand erop achteruit;
o Perspectiefgarantie: Elke AAHG medewerker die per 31-12-2011 nog niet op 109% SMP is ingedeeld, ontvangt een afkoopsom in mei 2012. Er is een staffel afgesproken in relatie tot de afstand tot 109%. De staffel is berekend over een periode van 4 jaar en het bedrag wordt in
1x uitgekeerd.
o Resultaatbeloning:
In 2012 ontvangt u nog de resultaatbeloning volgens de oude AAHG-cao. In 2013 wordt die vervangen door de ABN AMRO Prestatiepremie. De regelingen zijn verschillend. Om een mogelijk verlies te compenseren, wordt er in 2012 -eenmalig- het bedrag van de resultaatbeloning verhoogd met 12,5%.
o Salarisverhoging:
Per 1 juli 2012: 2% structurele loonsverhoging voor iedereen, maar voor de ex-Bouwfondsmedewerkers geldt het volgende. Zij ontvangen 1% structurele loonsverhoging en 1% wordt ingeruild voor een lagere pensioenpremie.
o Pensioen:
Per 1 januari 2012 betaalt iedereen een pensioenpremie van 6,67% conform de ABNAMRO-pensioenpremie-berekening. Compensatie: o Ex-ABNAMRO'ers krijgen een compenserende, niet-pensioendragende toeslag van 6,67%
o Indien in dienst na 1-1-2007: een compenserende, niet-pensioendragende toeslag van 3,37 %
o Ook ex-Bouwfondsmedewerkers krijgen een dergelijke compenserende toeslag.
o Afspraken voor medewerkers onder het ABP Pensioenfonds: o De doelstelling om naar het AA pensioenfonds te gaan is nog steeds actueel. Een studie naar de gevolgen en voorlichting over individuele consequenties is noodzakelijk.
o Om in de tussentijd zo veel mogelijk de verschillen op te heffen tussen de pensioenregelingen en de pijnpunten vanuit het verleden weg te werken hebben we de volgende afspraken gemaakt: § De huidige compensatie van 50% wordt verhoogd tot 75%. Dat wordt de compenserende, niet-pensioendragende toeslag. Per persoon wordt die toeslag berekend.
§ De werkgever gaat het risico dragen indien bij het ABP premiestijgingen worden doorgevoerd. Dus, een eventuele premieverhoging van het ABP zal niet doorwerken in uw werknemerspremie. o De premie voor het partnerpensioen (1,45%) zal worden gecompenseerd door de werkgever, ook aan mensen die niet deelnemen aan het Partner Plus Pensioen

De volledige tekst van het principeakkoord trft u hieronder aan in de bijlage. Dit integrale principeakkoord leggen wij positief aan de leden ter stemming voor.

Ledenbijeenkomst voor meer informatie
Vakorganisaties zullen op woensdag 12 oktober om 15:00 uur een gezamenlijke ledenbijeenkomst houden in het kantoor van AAHG te Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst zullen wij onze leden uitgebreid voorlichten over de inhoud van het principeakkoord. We zullen de inzet van de onderhandelingen met het bereikte resultaat en we zullen ingaan op de consequenties voor de leden. Heeft u nu al vragen, stuur deze alvast door. Dan kunnen wij ons ook goed op de ledenvergadering voorbereiden.

Stemmen over het resultaat
De stemming vindt plaats direct na afloop van de informatiebijeenkomst. Zorg er dus voor dat u er bij bent. Uw werkgever weet er van. Conform de cao ontvangt u als vakbondslid verlof met behoud van salaris om de bijeenkomst te kunnen bijwonen.

Heeft u vragen over deze info? Neem dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma via 035-6460580 of per mail
d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl.