Delhaize Groep


Delhaize Groep rond met succes het aanbod van obligaties aan het publiek af met een looptijd van 7 jaar voor een totaalbedrag van EUR miljoen

5/10/2011

BRUSSEL, België, 5 oktober 2011 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB - NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat ze met succes het aanbod van obligaties aan het publiek met een looptijd van 7 jaar en een interest van 4,250% in België en het Groothertogdom Luxemburg, heeft afgerond.

Als gevolg van de zeer grote vraag werd het totale nominale maximumbedrag van EUR 400 miljoen volledig onderschreven. Bijgevolg werd de inschrijvingsperiode vervroegd stopgezet op 4 oktober 2011 om 18u00 CET, zoals overeengekomen tussen de uitgever en de managers. De betaaldatum zal naar verwachting 19 oktober 2011 zijn.

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, verklaarde: "Wij zijn uitermate tevreden met de positieve reactie van het publiek op onze uitgifte. Het is een teken van vertrouwen in het Delhaize merk vanwege investeerders in onze thuismarkt. Deze succesvolle uitgifte zal ons helpen bij het financieren van de verdere uitvoering van onze New Game Plan strategie alsook bij het herfinancieren van de recent verworven bestaande schuld in het kader van de Delta Maxi overname."

De Obligaties bevatten een controlewijzigingsclausule ("change of control"- clausule) die de houders toelaat Delhaize Groep te verplichten hun Obligaties terug te kopen in cash voor een bedrag van 101% van het totaal bedrag in hoofdsom van de teruggekochte Obligaties vermeerderd met de verlopen en onbetaalde interest erop (indien van toepassing), indien (i) op het moment dat Delhaize Groep geen rating heeft, een aanbod wordt gedaan door een persoon aan alle aandeelhouders van Delhaize Groep om alle of een meerderheid van het geplaatste gewone aandelenkapitaal van Delhaize Groep te verwerven en de aanbieder als gevolg van dit aanbod gewone aandelen of andere stemrechten van Delhaize Groep heeft verworven zodat hij meer dan 50% bezit van de gewone aandelen of andere stemrechten van Delhaize Groep of een meerderheid van de leden van de raad van bestuur van Delhaize Groep geen zogenaamde continuing bestuurders zijn (zoals beschreven in de Voorwaarden van de Obligaties) of (ii) op het moment dat Delhaize Groep een rating heeft, zowel (A) een aanbod wordt gedaan door een persoon aan alle aandeelhouders van Delhaize Groep om alle of een meerderheid van het geplaatste gewone aandelenkapitaal van Delhaize Groep te verwerven en de aanbieder als gevolg van dit aanbod gewone aandelen of andere stemrechten van Delhaize Groep heeft verworven zodat hij meer dan 50% bezit van de gewone aandelen of andere stemrechten van Delhaize Groep of een meerderheid van de leden van de raad van bestuur van Delhaize Groep geen zogenaamde continuing bestuurders zijn en (B) in de periode vanaf de datum van het voorvallen van een controlewijziging zoals beschreven onder (A) tot 60 dagen na deze datum, de rating van Delhaize Groep door twee ratingagentschappen wordt verlaagd. Met uitzondering van de Obligaties die zullen uitgegeven worden in het kader van het Openbaar Aanbod, heeft Delhaize Groep geen andere obligaties of notes uitgegeven met een controlewijzigingsclausule binnen het kader van de goedkeuring door de algemene vergadering van aandeelhouders van 26 mei 2011.

Belangrijke informatie

Dit bericht is geen aanbod om te verkopen of een verzoek tot een aanbod om te kopen en er zullen geen Obligaties worden verkocht in rechtsgebieden waarin dergelijk aanbod, verzoek of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie, vrijstelling van registratie of kwalificatie onder de effectenwetgeving van dergelijk rechtsgebied.

De Obligaties zijn niet en zullen niet geregistreerd worden onder de Amerikaanse Securities Act van 1933, zoals van tijd tot tijd gewijzigd (de "U.S. Securities Act") of onder andere effectenwetgeving van een Amerikaanse staat, en, tenzij zo geregistreerd, mogen de Obligaties niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten behalve ingevolge een vrijstelling van, of in een transactie die niet onderworpen is aan, de registratievereisten van de Securities Act en van toepasselijke effectenwetgeving van een Amerikaanse staat.

In de Europese Economische Ruimte, anders dan in België en het Groothertogdom Luxemburg, wordt dit bericht enkel verzonden en gericht aan gekwalificeerde beleggers in de zin van richtlijn 2003/71/EG (samen met enige toepasselijke uitvoeringsmaatregelen in enige Lidstaat, de "Prospectusrichtlijn").

Er mag geen bericht of informatie met betrekking tot het Aanbod van Obligaties of de Emittent worden verspreid aan het publiek in andere rechtsgebieden dan België en het Groothertogdom Luxemburg waar een voorafgaande registratie of goedkeuring voor dergelijke verspreiding vereist is. Er zijn geen en er zullen geen stappen worden ondernomen om de Obligaties aan te bieden in rechtsgebieden buiten België en het Groothertogdom Luxemburg waar dergelijke stappen nodig zouden zijn. De verspreiding van dit bericht en het Aanbod van Obligaties zoals beschreven in dit bericht kunnen in bepaalde rechtsgebieden onderworpen zijn aan wettelijke beperkingen. Bijgevolg moeten personen die dit bericht lezen zichzelf informeren over dergelijke beperkingen en deze naleven. De Emittent is niet aansprakelijk indien deze beperkingen niet worden nageleefd.

Beleggers mogen het Aanbod van Obligaties enkel maar aanvaarden en mogen dergelijke Obligaties enkel maar verwerven op basis van de informatie vervat in het Prospectus dat door de Emittent wordt gepubliceerd, en meer bepaald op basis van de afdeling "Risicofactoren". Dit bericht kan niet worden gebruikt als basis van een overeenkomst of beslissing om te beleggen.

VOORZICHTIGHEID OMTRENT VOORSPELLINGEN

De verklaringen, andere dan over feiten uit het verleden, die in deze persmededeling zijn opgenomen of waarnaar wordt verwezen, evenals andere schriftelijke en mondelinge verklaringen die van tijd tot tijd door Delhaize Groep of haar vertegenwoordigers worden gedaan en die gaan over activiteiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen waarvan Delhaize Groep verwacht of anticipeert dat ze in de toekomst zullen of kunnen plaatsvinden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, de verklaringen omtrent de uitgifte van de Obligaties, zijn voorspellingen in de betekenis van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en houden een aantal risico's en onzekerheden in. Deze voorspellingen kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen zoals `vooruitzichten', `verwachtingen', `anticiperen', `zullen', `zouden' of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Er is geen zekerheid dat Delhaize Groep het Aanbod van Obligaties met succes zal afronden zoals vandaag de dag voorzien. De eigenlijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de financiële markten, de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, wijzigingen in het consumentengedrag, wijzigingen in inflatie of wisselkoersen of wijzigingen in wetgeving of regelgeving. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het Prospectus van Delhaize Groep en in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het boekjaar eindigend op 31 december 2010 en andere periodieke neerleggingen door Delhaize Groep bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep neemt geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de voorspellingen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven, behalve in geval van belangrijke nieuwe ontwikkelingen, materiële vergissingen of onjuistheden die de beoordeling van de effecten zouden kunnen beïnvloeden, en die zich voordoen of geïdentificeerd worden tussen het moment van de goedkeuring van het Prospectus en de finale afsluiting van het openbaar aanbod of, indien van toepassing, het tijdstip waarop de verhandeling op de gereglementeerde market begint, in welk geval Delhaize Groep een supplement op het Prospectus zal publiceren die dergelijke informatie omvat.