Provincie Drenthe

bodemsanering, locatie: Witterzomer 26 te Assen

Publicatiedatum
5 oktober 2011
Type
bodembeschermingsvergunning
Locatie
9405VH - 26

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 14 september 2011een verkennend onderzoek, een saneringsplan en de melding (artikel 28 WBB) van een sanering van bodemverontreiniging hebben ontvangen van de heer B. Gernaat.

Het betreft de locatie Witterzomer 26 te Assen, gemeente Assen.

Uit het verkennend onderzoek blijkt dat er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvoor geen spoedige sanering noodzakelijk is.

De bodemsanering houdt in dat de met asbest verontreinigde grond wordt ontgraven en gezeefd. De asbest wordt afgevoerd, overgebleven grond die voldoet aan de toekomstige gebruiksfunctie zal worden hergebruikt op de locatie.

Het doel van de bodemsanering is delocatie geschikt te maken voor de functie wonen met tuin. De bodemsanering start zo spoedig mogelijk na afgifte van de beschikking en zal drie dagen duren.

Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn van plan om op grond van artikel 29 en 37 van de Wet bodem bescherming de ernst en spoed vast te stellen en op grond van artikel 39 WBB in te stemmen met het saneringsplan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodembeleid, de heer L. Wallinga, telefoonnummer (0592) 36 58 82.

Kaart voor postcode: 9405VH - 26

Kaart voor postcode: 9405VH - 26