Politie Drenthe

Woensdag 5 oktober 2011

Provincie Drenthe, 05-10-2011

Rijbewijs snelheidsovertreder ingevorderd

NIEUW BUINEN De politie heeft dinsdagmorgen een 57-jarige automobilist uit Gieten aangehouden. De man reed over de N379 toen hij ter hoogte van Eerste Exloërmond een snelheidscontrole passeerde. Hij reed daar met een snelheid van 145 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is vervolgens aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuige aanrijding

EMMEN Dinsdagmorgen heeft er een ongeval plaats gevonden op de Landschaplaan tussen een fietser en een bromfietser. Op het fietspad tussen Landschaplaan en de Dingspellaan (ter hoogte van de Landschaplaanflat) waren beide in botsing gekomen. Een 22-jarige bromfietser uit Emmen kwam uit de richting van de Dingspellaan en reed in de richting van de Landschaplaan. Een 80-jarige man uit Emmen fietste de bromfietser tegemoet. Door nog onbekende reden zijn beide met elkaar in botsing gekomen. Beide zijn met licht letsel overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis.
Een getuige gaf aan dat er nog een derde persoon bij dit ongeval betrokken was, een vrouw op een fiets. Zij fietste in dezelfde richting als de 80-jarige man. Zij zou ook gevallen zijn en slechts een aantal schaafwonden hebben overgehouden aan de val. Zij zou na het ongeval doorgefietst zijn. De politie wil graag in contact komen met deze vrouw. Bent u of kent u deze getuige, neem dan contact op met de politie in Emmen via 0900-8844.

Politie controleert verkeer

SCHOONOORD De politie heeft dinsdagmorgen een snelheidcontrole gehouden op de N376 ter hoogte van Schoonoord. Ten tijde van de controle zijn 1983 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 163 daarvan waren in overtreding en reden harder dan maximum toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogste gemeten snelheid die morgen was 123 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Hennepkwekerij ontmanteld; 2 verdachten aangehouden

ZUIDWOLDE Dinsdagmorgen is er een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Hooiweg. Bij het binnentreden van de woning bleek dat er 9200 stekjes en 460 planten aanwezig waren. Alles is in beslag genomen. Een 21-jarige man uit Zuidwolde en een 67-jarige man (woonplaats onbekend) waren in de woning aanwezig en zijn aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Alcohol in het verkeer

EMMER COMPASCUUM In de nacht van dinsdag op woensdag 5 oktober is een 32-jarige automobilist uit Emmer Compascuüm betrapt op het gebruik van alcohol achter het stuur. De bestuurder werd staande gehouden op de Spoel. De man blies 380 ug/l en heeft een rijverbod van 3 uur opgelegd gekregen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Op het Zuidenveld in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 5 oktober een 27-jarige automobilist uit Assen aan. De man had gedronken en blies 740 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na winkeldiefstal

EMMEN Dinsdag 4 oktober heeft de politie een 37-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en heling. Surveillerende agenten zagen de man lopen op de Stationsstraat. Hij had een plastic tas bij zich waarvan hij de inhoud aan een andere man liet zien en daarna de tas in de bosjes verstopte en snel weg liep. De man is vervolgens staande gehouden voor een controle. In de tas bleek onder andere cosmetica en snoep te zitten welke vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal, welke de man vervolgens weer wilde verkopen. De Emmenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

PATERSWOLDE In een supermarkt aan de Hoofdweg in Paterswolde is gistermiddag een 67-jarige man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man werd door het supermarktpersoneel aangesproken op het niet afrekenen van een tas vol boodschappen. Later heeft de man alsnog de tas met boodschappen afgerekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

EELDE Dinsdagmorgen is een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wilde bij een supermarkt aan de Stoffer Holtjerweg twee kratten met lege flessen stelen om deze vervolgens weer aan te bieden bij de supermarkt en statiegeld te ontvangen. Het winkelpersoneel had de man door en hield hem aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man nog gezocht werd voor een aantal andere zaken. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie zoekt oplettende getuige

KLAZIENAVEEN De politie is op zoek naar een oplettende getuige. Mede door deze persoon is een eventuele overval op een tankstation aan de Antares voorkomen. Zondagavond rond 20.00 uur ziet deze getuige twee jongens geheel in het donker gekleed achter het tankstation staan. Hij loopt het tankstation binnen en waarschuwt de medewerker dat er twee jongemannen achter het tankstation staan, wat hem deed vermoeden dat ze het tankstation wilden overvallen. Na het waarschuwen van de medewerker gaat de getuige weg.

Niet veel later lopen de twee jongemannen het tankstation binnen waarop de medewerker hen direct ferm aanspreekt. Het tweetal lijkt te schrikken van de reactie van de medewerker en gaan er als een speer vandoor. De politie wil graag in contact komen met de oplettende getuige. Het gaat om een man en hij droeg die avond een rode korte broek en een rood t-shirt. Deze getuige of andere getuigen die rond dat tijdstip bij het tankstation in de buurt waren kunnen zich melden bij de politie in Klazienaveen via 0900-8844.