Nedap gaat in zee met Desigual

Persbericht van Nedap N.V.

Nedap gaat in zee met Desigual
Nederlandse RFID-beveiligingstechnologie wint Spaanse modeketen voor zich

Groenlo - Nedap Retail uit Groenlo heeft een omvangrijk contract getekend met de Spaanse keten Desigual. Het wereldwijd bekende modemerk ziet grote voordelen in de elektronische RF/RFID-technologie (Radio Frequentie Identificatie) van het Nederlandse Nedap om diefstal in zijn winkels tegen te gaan. Na een proef van enkele maanden heeft het bedrijf besloten om met Nedap in zee te gaan voor de beveiliging van kleding in alle eigen winkels.

Hiermee neemt Nedap een voorschot op het groeiende belang van RFID in de retailomgeving maar houdt oog voor de uitdagingen die gepaard gaan met de integratie van RFID in de dagelijkse praktijk.

Samenwerkingsverband
Nedap's missie is om een praktische en toekomstgerichte partner voor retailers te zijn. Conform de bedrijfsfilosofie - het leveren van 'technologie die ertoe doet' - richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van allerlei innovaties die het gebruik van RFID in de detailhandel kunnen vergemakkelijken. Een voorbeeld hiervan is de ID Hand, een handlezer waarmee het opnemen van de voorraad op de winkelvloer sneller en betrouwbaarder wordt.

Wereldwijde roll-out
Nedap gaat alle nieuwe Desigual winkels voorzien van combinatiesystemen (RF/RFID EAS) en de systemen in de bestaande winkels vervangen door Nedap beveiligingspoorten, die zowel RF als RFID functionaliteiten ondersteunen.

Met deze keuze voor RFID-voorbereide technologie investeert Desigual in een toekomstvaste oplossing waarmee de modeketen zich kan blijven onderscheiden in zijn markt.

De overeenkomst tussen beide partijen werd getekend op het hoofdkantoor van Desigual in Barcelona.

Over Desigual
Met 200 eigen vestigingen, 7000 vertegenwoordigingen in andere winkels en 1700 shops in warenhuizen en 2900 personeelsleden is Desigual een belangrijke speler op de markt van wereldwijde modeketens. Het jaar 2010 werd door het Spaanse merk in kleurrijke kleding, afgesloten met een totale omzet van meer dan 440.000.000 euro. In 2011 investeert Desigual 100 miljoen euro in de opening van 80 nieuwe eigen winkels in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Over Nedap Retail
Nedap Retail is een specialist op het gebied van slimme en duurzame oplossingen voor het beheren en beveiligen van winkels. Nedap Retail opereert wereldwijd en werkt samen met grote internationale merknamen in de belangrijke marktsegmenten mode, super- en hypermarkten en health- en beautywinkels. De systemen zijn toekomstvast (RFID-voorbereid), kostenbesparend en milieuvriendelijk door een laag energieverbruik. Nedap N.V. is opgericht in 1929 en beursgenoteerd sinds 1947.

*

Links:
http://www.nedapretail.com



Razende Robot Reporter