Ingezonden persbericht


Miljard spraakminuten per maand voor Interoute dankzij groei opkomende landen Spraakverkeer Interoute groeit met 40 procent in het eerste halfjaar van 2011

Schiphol-Rijk, 5 oktober 2011 - Elke maand bellen gebruikers via mobiele operators gezamenlijk meer dan een miljard minuten via de cloud-infrastructuur van Interoute Communications Ltd., eigenaar van het grootste Europese nieuwe-generatie netwerk. Dit gebeurt via het op IP gebaseerde Virtual Voice Network (VVN) van Interoute. In de eerste zes maanden van 2011 is het spraakverkeer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met veertig procent gestegen. Dit is het gevolg van de groeiende vraag in opkomende markten naar internationale mobiele-telefoongesprekken naar Europa. Grote mobiele operators in India, Rusland en het Midden-Oosten gebruiken Interoute als hun Europese spraaknetwerk.

Het Virtual Voice Network (VVN) van Interoute strekt zich uit van New York tot Dubai en van Stockholm tot Madrid. Meer dan tweehonderd carriers gebruiken VVN als hun enige Europese netwerkoplossing voor mobiele communicatie over lange afstanden. Het schaalbare, veilige en onbeperkte connectiviteitsplatform van Interoute spreidt zich uit over 29 Europese landen. Internationale operators kiezen voor Interoute, omdat de schaalbaarheid van de netwerkcapaciteit meegroeit met de klant. Daarnaast biedt Interoute operators flexibele betalingsmogelijkheden via een Unified ICT-aanbod.

Matthew Finnie, CTO van Interoute: "In het afgelopen jaar hebben we een significante toename gezien van het aantal internationale mobiele operators die hun spraaknetwerken wilden uitbreiden naar Europa. Dit vooral ter ondersteuning van de lokale vraag naar mobiele communicatie via hun netwerken. Deze carriers willen de kosten, de inspanningen en de risico's van het oprichten en bouwen van een nieuw netwerk voor elk land vermijden. Ze besteden het netwerk en de commerciële en financiële elementen die hierbij komen kijken, liever aan ons uit. Zo profiteren ze van onze positie als netwerkbrug tussen Europa, het Midden-Oosten, Amerika en Afrika. Operators kunnen zo sneller nieuwe markten betreden en houden kapitaal en tijd over om zich te concentreren op hun kernactiviteiten."

Archway is een mobiele operator die gebruikmaakt van Interoute voor spraakdiensten in Europa. Als leverancier van spraak- en ICT-oplossingen in het Midden-Oosten zet het bedrijf Interoute in voor een betrouwbare verbinding tussen satellietnetwerken in landen als Iran en Irak met Europa en de Verenigde Staten.

Thomas Grillmeier, CTO van Archway: "Interoute biedt een one-stop-shop voor ons Europese spraaknetwerk. Onze specialisatie ligt in het Midden-Oosten. Daar gebruiken we satellieten en leasen we capaciteit om het Virtual Voice Network van Interoute in Frankfurt, Duitsland, te bereiken. Van daaruit regelt Interoute de rest. Het bedrijf gebruikt zijn bestaande Point of Presences, in belangrijke datacentra om aan alle belangrijke telecomproviders en carriers in Europa en de Verenigde Staten te kunnen voldoen. Doordat we kunnen vertrouwen op een bewezen veilig en stabiel platform, is onze business in deze regio significant gegroeid. We gebruiken de ondersteuning van Interoute nu voor onze volgende grote uitbreiding naar de groeiende mobiele markt van Syrië."

Over Archway
Archway levert al meer dan tien jaar succesvol oplossingen en diensten in satelliet- en IT-markten. Met een team van professionele projectmanagers, satelliettechnici, IT-architecten, ontwikkelaars en consultants levert Archway diensten aan een brede klantengroep via verschillende internationale verkoopkanalen.

Over Interoute
Interoute Communications Ltd. is de eigenaar en operator van het grootste platform voor cloud-diensten van Europa, dat meer dan zestigduizend kilometer glasvezel, acht hostingdatacentra en 32 colocaties omvat, en nog eens 140 partnerdatacentra door geheel Europa. Het full-service Unified ICT-platform van Interoute bedient internationale klanten, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en universiteiten. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor computing, connectiviteit en communicatie, en voor de ontwikkeling van nieuwe diensten. De Unified ICT-strategie van het bedrijf is bij uitstek geschikt voor organisaties die zoeken naar een schaalbaar en veilig platform zonder beperkingen, wat de basis biedt voor hun spraak-, video-, computing- en datadiensten. Daarnaast is het platform ideaal voor serviceproviders die behoefte hebben aan internationale datatransit en -infrastructuren met een hoge capaciteit. Interoute heeft kantoren op het gehele Europese vasteland, in Noord-Amerika en Dubai, en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. Voor meer informatie: http://www.interoute.com.

Voor meer informatie: