Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FIETSTOCHT ROND AUSTRALIë IN 100 DAGEN VOLTOOID
Opbrengst actie voor de strijd tegen kinderkanker

Amsterdam, woensdag 5 oktober 2011 - Aanstaande zondag 9 oktober om 6.35 uur arriveren Mark van Rijmenam (28) en Reinier van Dieren (29) op Schiphol, terug van hun fietstocht rond Australië. In 100 dagen fietsten zij ruim 14.000 kilometer rond het Australische continent om geld in te zamelen voor de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). De opbrengst van deze actie wordt zondag in Den Haag bekendgemaakt.

Mark en Reinier startten hun fietstocht voor KiKa op 10 juni vanuit Cairns aan de noordoostkust van Australië. Het doel was om in precies 100 dagen heel Australië rond te fietsen, een afstand van 14.122 kilometer. Dit is gelukt; op zaterdag 17 september finishten zij weer in Cairns, waar zij werden ingehaald door de Nederlandse gemeenschap onder wie Nico Schermers, waarnemend Ambassadeur van Nederland in Australië, en Kasper Kuipers, honorair Consul van Nederland in de staat Queensland. Vier keer de Tour de France
In 100 dagen fietsten Mark en Reinier tegen de klok in langs de kustlijn van Australië. De afstand die zij aflegden was gelijk aan vier keer de Tour de France achter elkaar. Onderweg deden zij steden aan als Katherine, Broome, Perth, Adelaide, Melbourne, Sydney en Brisbane. Met steun van de Nederlandse Ambassade hebben Mark en Reinier hun initiatief '100 dagen voor KiKa' kunnen presenteren aan de Nederlandse gemeenschap in Adelaide, Melbourne, Sydney en Brisbane. Tijdens deze ontmoetingen hebben zij nog eens 5.000 euro kunnen inzamelen voor KiKa. 'Het is geweldig om op deze manier ondersteuning te krijgen van de Nederlandse gemeenschap in Australië', vertelt Mark van Rijmenam. 'Het is echt fantastisch dat we met ons verhaal de aanwezigen zichtbaar hebben weten te raken en dat er gul is gegeven. Dit is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen', aldus Reinier van Dieren.

Bekendmaking opbrengst KiKa
Hoeveel geld Mark en Reinier in totaal hebben ingezameld voor KiKa wordt na hun aankomst op 9 oktober in Den Haag bekendgemaakt. Tot die dag blijft het nog mogelijk om '100 dagen voor KiKa' met donaties te steunen. Via de website www.100dagenvoorkika.nl kunnen bedrijven en particulieren nog steeds doneren. Elke euro die wordt opgehaald gaat daadwerkelijk voor 100% naar Stichting KiKa.

/////////////////

Einde persbericht - niet ter publicatie

Aanmelding voor de feestelijke bekendmaking van de totale opbrengst voor KiKa kan via: suzan@100dagenvoorkika.nl

/////////////////

Voor meer informatie en/of hi-res of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: