Persbericht

Symantec beschermt vertrouwelijke informatie op iPad® Nieuwe data loss prevention-oplossing zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie een tablet niet kan verlaten

Barcelona - Symantec Vision 2011, 5 oktober 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) heeft de introductie van Symantec Data Loss Prevention for Tablet op de planning staan. Dit is de eerste omvangrijke data loss prevention (DLP)-oplossing voor het monitoren en beschermen van gevoelige informatie op tablets. Symantec Data Loss Prevention for Tablet zal allereerst beschikbaar zijn voor de Apple iPad. Het zal helpen een van de meest urgente problemen op te lossen waar security-organisaties op dit moment mee te maken hebben en biedt content-aware bescherming voor dit opmerkelijk populaire nieuwe zakelijke endpoint. De oplossing is ontworpen om de gebruikersproductiviteit te handhaven en tegelijkertijd de vertrouwelijke informatie van een organisatie te beschermen.

Volgens Symantec's recente State of Security Survey komen organisaties door de snelle toename van tablets binnen de organisatie steeds meer nieuwe security-uitdagingen tegen. Van de respondenten gaf 47 procent aan dat mobile computing het voor hen moeilijker maakt om online security te bieden. Daarnaast gaf 45 procent aan dat de 'consumerization of IT' een punt van zorg is. Deze laatste categorie bevat nieuwe technologieën die vanuit de consumentenmarkt de zakelijke markt op komen, tablets die laptops vervangen is hierbij de grootste zorg. Nu gebruikers tablets ook binnen de organisatie gebruiken en hiermee het bedrijfsnetwerk op gaan, wordt de IT-afdeling geconfronteerd met de uitdaging om gevoelige bedrijfsgegevens op deze endpoints te beschermen.

Symantec Data Loss Prevention for Tablet zorgt ervoor dat gebruikers gebruik kunnen maken van de tablets die zij willen terwijl op deze devices, ook door bewust naar de inhoud te kijken, de transmissie van vertrouwelijke data wordt gemonitord en gecontroleerd. Het product is ontworpen om organisaties in staat te stellen om zakelijk en persoonlijk gebruik gelijktijdig te ondersteunen binnen zakelijke en privé email, web-communicatie en de gewone applicaties die voor de iPad beschikbaar zijn. De bescherming breidt zich uit tot het device en informatie die er op staat ongeacht of de gebruiker verbinding heeft via 3G of Wi-Fi. De beschikbaarheid van de ondersteuning voor het tabletbesturingssysteem van Android staat ook gepland voor volgend jaar.

Symantec Data Loss Prevention for Tablet is Symantec's laatste toevoeging aan haar DLP en Mobile Management-oplossingen. Met het product kunnen huidige Symantec DLP-klanten voordeel halen uit hun bestaande investering door gebruik te maken van hetzelfde beleid en dezelfde beheerinfrastructuur. Symantec biedt ook een complete reeks encryptie-oplossingen, van full disk encryptie en verwijderbare storage tot email- en server-oplossingen. Dit is inclusief de recent aangekondigde Symantec PGP Viewer for iOS. Met de viewer kunnen medewerkers van een organisatie die Symantec PGP Universal Server heeft, geëncrypte berichten lezen op hun Apple iOS devices, inclusief de iPad en iPhone. Leden van het executive team kunnen bijvoorbeeld geëncrypte kopieën van sales-rapporten ontvangen en bekijken met de zekerheid dat zowel de privacy als de security intact is.

"Met de gigantische groei van de adoptie van tablets zijn klanten aan het worstelen met hoe zij de informatiebescherming kunnen uitbreiden naar deze nieuwe consumenten-tool nu het zich ook een weg baant binnen zakelijke netwerken", zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. "Symantec Data Loss Prevention for Tablet biedt IT de mogelijkheid om de organisatie beter te ondersteunen in de adoptie van deze nieuwe technologie. En daarnaast behoudt het een sterke bescherming voor hun gevoelige informatie."

Beschikbaarheid en prijzen
Symantec Data Loss Prevention for Tablet is naar verwachting in het eerste half jaar van 2012 beschikbaar voor de iPad. Het product krijgt een prijs per tablet. Ondersteuning voor het tabletbesturingssysteem van Android volgt daarna. Symantec PGP Viewer for iOS is een Apple iOS-applicatie die op dit moment te downloaden is in de Apple App Store.