Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 5 oktober 2011

Ontwerp-bestemmingsplan Park Randenbroek en omgeving naar gemeenteraad

Het bestemmingsplan waarmee de herinrichting van Park Randenbroek en omgeving mogelijk wordt gemaakt, komt in een nieuwe fase. Het ontwerp-bestemmingsplan en het inrichting- en beheerplan voor het park zijn geactualiseerd en bijgesteld. De documenten gaan nu naar de gemeenteraad voor besluitvorming. De Elisabethlocatie is niet in het vast te stellen bestemmingsplan opgenomen.

Burgemeester en wethouders hebben op 5 oktober 2011 het raadsvoorstel voor besluitvorming aan de gemeenteraad toegestuurd. In de afgelopen periode is nagedacht over en gewerkt aan de plannen voor Park Randenbroek en omgeving. Naast de formele zienswijzeprocedure rond het bestemmingsplan, zijn via onder meer parkrandenbroek.nl veel meningen gepeild over de precieze inrichting van het gebied.

Elisabethlocatie
De groene bestemming van de Elisabethlocatie wordt niet in dit bestemmingsplan vastgelegd; het huidige bestemmingsplan blijft van kracht. In het coalitieakkoord is afgesproken dat "een nieuwe bestemming voor de Elisabethlocatie pas kan worden vastgelegd als de financiële onderbouwing rond is voor het afboeken" daarvan. Ook moeten de financiële middelen voor sloop en groen inrichten "beschikbaar komen binnen de periode van het nieuwe bestemmingsplan."

Financiële mogelijkheden
Pas bij de Tussenbalans (voorjaar 2012) zullen de ambities (waarvan een groene Elisabethlocatie er één is) en de financiële mogelijkheden worden afgewogen en in evenwicht gebracht. Het onbebouwde westelijke gedeelte van de Elisabethlocatie maakt wél deel uit van het gewijzigde bestemmingsplan en is bestemd als parkzone.

Vervolg
Het ontwerp-bestemmingsplan wordt voor besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. Daarna bestaat de mogelijkheid om tegen het bestemmingsplan beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort