Cofely GDF Suez

Cofely biedt met het nieuwe 'WKO Prestatie Dashboard' inzicht in prestaties en milieuwinst van WKO-systemen

26 september 11 |

Met het WKO Prestatie Dashboard - een geavanceerd instrument voor het real time monitoren van WKO-systemen - biedt Cofely organisaties inzicht in de prestaties van WKO-installaties. Het online dashboard toont de efficiency van installaties en de kostenbesparingen die ermee worden bereikt. Ook maakt het de milieuwinst zichtbaar die een goed beheer van WKO-systemen in de vorm van CO2-reducties kan opleveren. Cofely heeft het dashboard met SunSolutions - deskundig in IT-oplossingen op het gebied van energie - ontwikkeld. Op woensdag 5 oktober presenteren zij dit baanbrekende concept tijdens de Energiebeurs in Den Bosch.

Cofely - voorloper in duurzame technologie - is deskundig in het beheren van de installatietechnologie in gebouwen. Hierbij wordt steeds meer ingezet op duurzame energie-installaties die een comfortabel binnenklimaat garanderen tegen lage energiekosten en een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. De duurzame opwekking van energie onderdeel is daarbij onderdeel van de volledige keten. Zo beheert, exploiteert en financiert Cofely tientallen Warmte Koude Opslag (WKO) systemen. Bij een WKO-systeem wordt in de zomer warmte in de bodem gestopt om deze in de winter weer te gebruiken om gebouwen te verwarmen. In de winter wordt juist de overtollige koude in de bodem ingebracht waarmee in de zomer gebouwen gekoeld kunnen worden. Cofely kan haar klanten volledig ontzorgen op dit gebied. Met behulp van prestatiecontracten garandeert zij de benodigde hoeveelheden duurzame warmte en koude op het afgesproken moment.

WKO Prestatie Dashboard

Het WKO Prestatie Dashboard van Cofely toont naast de efficiëntie van installaties de mate waarin afgesproken serviceniveaus worden behaald. Bovendien maakt het zichtbaar hoe een goede monitoring van WKO-systemen kan resulteren in kostenbesparingen, milieuwinsten en CO2 reductie. Het hart van het systeem is eSight - internationaal gerenommeerde energie monitoring software - dat energiedata kan analyseren en presenteren in webbased dashboards. "Het WKO Prestatie Dashboard is een intelligente IT-oplossing voor energieoptimalisatie, waarmee Cofely niet alleen efficiënter maar ook goedkoper aan klanten kan leveren. Dankzij nauwgezette, real time monitoring zijn we bovendien in staat onze klanten een beter inzicht te bieden in de prestaties van WKO-systemen. Zo krijgen beheerders en gebruikers van gebouwen een betrouwbaar beeld van de financiële en milieugerelateerde besparingen van deze duurzame energiesystemen", vertelt Bas Ambachtsheer, Algemeen Directeur Cofely Energy Solutions.

Duurzame technologie en oplossingen

In Nederland laat Cofely technologie werken voor klanten door de toepassing van innovatieve concepten in combinatie met geïntegreerde duurzame oplossingen, zoals warmte-koude opslag. Dat gebeurt onder andere in nieuwe stedelijke gebieden, zoals Oosterdokseiland en Overhoeks in Amsterdam waar functies op het gebied van wonen en werken worden gecombineerd. Daarnaast is Cofely verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van ruim 5 miljoen m2 vastgoed in Nederland, zoals bij Schiphol en verschillende kantoren van Achmea. De orderportefeuille van Cofely groeit nog steeds. Haar multidisciplinaire aanpak van onderhoud en beheer in combinatie met de integratie van energieoplossingen sluit uitstekend aan bij de huidige marktbehoefte.


***

COFELY, onderdeel van GDF SUEZ
Cofely is Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu. Zij ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee bedrijven en publieke organisaties de performance van installaties en het energiegebruik in bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en milieueffecten tot een minimum beperken. Cofely biedt een unieke combinatie van expertise op verschillende terreinen. Van het ontwerp, de installatie en het beheer van lokale en hernieuwbare energie-oplossingen tot de operationele levering van geïntegreerde voorzieningen en services.

Cofely is het belangrijkste merk van GDF SUEZ Energy Services - één van de zes business units van GDF SUEZ - dat 76.000 medewerkers telt en een omzet van 13,5 miljard euro realiseert in 2010. In Nederland telt Cofely circa 7.000 medewerkers en behaalde een omzet van ruim 1 miljard in 2010.

GDF SUEZ is één van de grootste energieleveranciers ter wereld. Haar dienstverlening omvat de volledige energieketen van elektriciteit en aardgas. De Groep heeft wereldwijd ruim 220.000 mensen in dienst en behaalde in 2010 een omzet van 84,5 miljard euro.