Congres Kunst en Dementie 24 oktober Parktheater Eindhoven


Innovatieve praktijkvoorbeelden die het leven van de dementerende mens verrijken

EINDHOVEN, 20111005 -- Een symposium over initiatieven op het grensvlak van kunst en dementie. Het symposium in het Parktheater is een onderdeel van de ‘Dutch Designweek’: een gelegenheid om op een andere manier ouderenzorg op de kaart te zetten.

Succesvolle samenwerkingen (best-practices) tussen kunst en de zorg voor dementerenden en hun familie en verzorgenden worden voor het voetlicht gebracht. De gepresenteerde best practices zijn door activiteitenbegeleiders, kunstenaars en (zorg)instellingen ontwikkeld tot een flexibele en overdraagbare werkmethode.  Aanleiding is de overtuiging dat kunst een buitengewone en positieve invloed heeft op het welzijn van de dementerende mens.

De best practices, die tijdens de conferentie worden gepresenteerd, zijn door activiteitenbegeleiders, kunstenaars en (zorg)instellingen ontwikkeld tot een flexibele en overdraagbare werkmethode. Deze werkmethoden zijn aanleiding voor workshops, uitwisseling en debat onder leiding van inspirerende sprekers en vertegenwoordigers uit het veld. Voor een uitgebreid programmaoverzicht zie www.kunstendementie.nl

De conferentie is bedoeld voor vaktherapeuten, activiteitenbegeleiders, kunstenaars en ontwerpers, mantelzorgers, managers en beleidsmakers.

De conferentie wordt georganiseerd in opdracht van de stichting Kunst&Dementie in samenwerking met Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. De artistieke leiding en organisatie is in handen van Diane Elshout en Noud Verhave (Elshout&Verhave) ondersteund door Maaike Mul, Ivo van Megen, Vera Broos en Karien van Assendelft.





Ingezonden persbericht