Presikhaaf Bedrijven reikt 250 diploma’s uit


ARNHEM, 20111005 -- Presikhaaf Bedrijven vergroot opnieuw de mobiliteit van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze maand ontvingen ruim 150 medewerkers van Presikhaaf Bedrijven hun diploma Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent (AKA) of vervolg vakopleiding. Een historisch moment, want Presikhaaf Bedrijven heeft als leer-werkbedrijf inmiddels, alleen dit jaar al, 250 diploma’s uitgereikt. Een mooi resultaat in de ontwikkeling en doorstroommogelijkheden van medewerkers.

Erkend diploma

Met het ROC Rijn IJssel, en in samenwerking met het AOC Helicon, zorgt Presikhaaf Bedrijven ervoor dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Het doel is om de inzetbaarheid van deze mensen op de arbeidsmarkt te vergroten. Met een AKA-diploma worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. AKA staat voor Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent. Tijdens het AKA-traject maken de leerlingen kennis met diverse branches en sectoren waarbij leren in de praktijk essentieel is voor een succesvol traject.


OPSTAP

Na het behalen van een AKA-diploma kunnen leerlingen een vervolg vakopleiding volgen om zich te bekwamen in branchespecifieke vakvaardigheden. Met deze opleidingen kunnen deze mensen werk zoeken dat bij hen past en met een erkend diploma op zak is dit een prima opstap naar een baan buiten Presikhaaf Bedrijven.


Aantal trajecten

Inmiddels volgen ruim 800 medewerkers van Presikhaaf Bedrijven een opleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit jaar ontvangen ruim 175 medewerkers een AKA-diploma, ruim 50 een assistentendiploma (niveau 1) en ruim 25 behaalden een beroepsdiploma op niveau 2.

Presikhaaf Bedrijven is een leer-werkbedrijf waarbij ontwikkeling van de medewerkers in combinatie met werken voorop staat. En met succes, want met het uitreiken van  ruim 250 diploma’s in een jaar is wederom een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van medewerkers om hen zo regulier mogelijk aan werk te helpen.


De missie van Presikhaaf Bedrijven is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een zo regulier mogelijke arbeidsplek te leiden. Als partner van gemeenten en werkgevers in de regio Midden-Gelderland ontwikkelen en verbinden wij talenten van mensen en werkgevers. Wij richten ons op duurzame plaatsing van mensen in verschillende branches.





Ingezonden persbericht