Gemeente Zoetermeer

Heempark Oosterheem in de race voor twee groene awards

speelplek De Vrijbuiter in het Heempark. Foto: Jan van Empel Het Heempark in de wijk Oosterheem is genomineerd voor de prestigieuze landelijke prijsvraag 'De Groene Stad Award'. Tegelijkertijd hebben de speelvoorzieningen in hetzelfde Heempark de aandacht getrokken van de jury van de prijsvraag Groene Speelplekken. Deze nomineerde natuurspeelplek De Vrijbuiter in het Heempark voor de prijsvraag 'Groene speelplekken'.
De Groene Stad Award
De Groene Stad Award is een initiatief van Plant Publicity Holland en Branchevereniging VHG, die de belangen behartigt van ondernemers in het groen. Voor de prijsvraag zijn in totaal achttien projecten ingezonden. De jury heeft hiervan zeven projecten genomineerd, die ook op locatie door de jury zijn beoordeeld.

Het Heempark kreeg deze nominatie vanwege zijn veelzijdigheid en omdat het voor een grote groep bewoners een ontmoetingsplaats is en daardoor van grote betekenis voor de wijk. Maar ook vanwege de manier waarop het tot stand kwam, in samenwerking met projectontwikkelaars, woningcorporaties, de gemeente Zoetermeer, bewoners en belanghebbenden.

De prijsuitreiking vindt plaats op 5 oktober 2011 tijdens de opening van de vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert.

Prijsvraag Groene speelplekken
De prijsvraag Groene speelplekken is een initiatief van Plant Publicity Holland, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de stichting Entente Florale Nederland. Het doel van de prijsvraag is het stimuleren van de aanleg van duurzame, natuurlijke groene speelplekken.

Tien ontwerpen uit het veertigtal beoordeelde inzendingen komen naar het oordeel van de jury in aanmerking als mogelijke winnaar. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking op 12 oktober 2011 op de Dag van de Openbare Ruimte in Houten.

Duurzaam en groen
Zoetermeer is een duurzame en groene stad en wil dat graag blijven. Met een groene en aantrekkelijke buitenruimte. Waar mensen de gedachte willen omarmen dat we de aarde niet gekregen hebben van onze ouders maar in bruikleen van onze kinderen.

Zoetermeer wil één van de voorbeeldsteden in Nederland zijn als het gaat om een duurzame stad. Enkele ambities van een duurzaam Zoetermeer zijn het bevorderen van een gezond leefmilieu en verbetering van de flora en fauna (biodiversiteit). Belangrijk daarbij is het behouden en waar mogelijk uitbreiden van groenkwaliteit en het beter onderling verbinden van de groene recreatiegebieden in en om de stad. Het Heempark in de wijk Oosterheem is een van die duurzame en groene gebieden in Zoetermeer.

Lees meer over Duurzaam Zoetermeer

Foto: Jan van Empel