Team Nederland klaar voor WorldSkills, het WK voor beroepen

Persbericht van Skills Masters BV

27 nationaal kampioenen in hun vak naar Londen
Team Nederland klaar voor WorldSkills, het WK voor beroepen

De 27 nationaal kampioenen die van 5 tot en met 8 oktober deelnemen aan WorldSkills 2011 vertrekken donderdag 29 september naar Londen. De mbo-jongeren werden het afgelopen jaar na regionale en nationale voorrondes Nederlands kampioen in hun vak en vormen nu samen Team Nederland. Het team is de afgelopen tijd, tijdens trainingen en teambuildingsdagen, grondig voorbereid op deelname aan het wereldkampioenschap voor beroepen.

In Londen strijden 1.000 kandidaten uit 58 landen in 45 vakken voor goud. Voor Nederland komen 27 jongeren uit in 21 vakken, waaronder autospuiten, etaleren, koken, robotica, tuinaanleg, verpleegkunde en vliegtuigonderhoud. Op zondagavond 9 oktober worden de resultaten tijdens de sluitingsceremonie bekendgemaakt.

Minister van OCW, mevrouw Van Bijsterveldt, is een grote voorstander van de deelname aan internationale vakwedstrijden die de focus leggen op vakmanschap en talentontwikkeling: 'Goede vakmensen die kunnen werken met hun hoofd en handen zijn goud waard, voor zowel de Nederlandse als de mondiale economie. Ik vind het fantastisch dat onze vaktoppers hun visitekaartje op een wereldwijd podium gaan afgeven!' De minister ontmoette de kandidaten tijdens het 'dit is mbo'-diner dat op 12 september in de Grote Kerk plaatsvond. Op 6 en 7 oktober is de minister aanwezig in Londen om de Nederlandse deelnemers ter plekke toe te juichen.

Skills Netherlands, initiatiefnemer van onder andere het beroepskeuze-evenement Skills Masters, is coördinator van de Nederlandse deelname aan WorldSkills 2011. WorldSkills vindt elke twee jaar plaats. Deze internationale wedstrijden worden al sinds 1950 georganiseerd. De organisatie in Londen verwacht in 4 dagen tijd 150.000 bezoekers in ExCel London.

Deelname aan WorldSkills 2011 wordt mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EL&I, Bureau TOP, Calibris, Deltion College, Fundeon, Nimeto Utrecht, OTIB, ROC van Twente, Aequor, Savantis, SVH, VHG, VOC, Anko Zakenreizen, Arbesko, Hago, Stayokay en Würth.

Een compleet overzicht van alle kandidaten in Team Nederland is te vinden op:
www.worldskills-team.nl.

Links:
http://www.worldskills-team.nl



Razende Robot Reporter