Gemeente Helmond


Helmondse deelneemster World Skills 2011

Van 5 t/m 8 oktober worden de World Skills gehouden, de wereldkampioenschappen voor beroepen.

Nathalie Goossens uit Helmond maakt deel uit van het Nederlandse team dat hiervoor in Londen de strijd aangaat. Wethouder Jan van den Heuvel (beroepsonderwijs) sprak Nathalie over haar deelname.

Roboticateam

Nathalie vertelt: Ik vorm samen met Samantha van Spelde het roboticateam. De wedstrijdopdracht bestaat uit het programmeren van een robot, zodat deze in een parcours bepaalde taken kan uitvoeren. De robot werkt met een elektromotor en is uitgerust met cameras en sensoren. De snelste robot, die foutloos het parcours aflegt en de taken goed uitvoert, wint. Op de Ipad laat Nathalie zien hoe de robot eruit ziet en hoe hij bestuurd wordt.

Promotie beroepsonderwijs

Om het jaar strijden duizend jongeren om de titel beste vakman / -vrouw van de wereld. De vakwedstrijden zorgen voor het bevorderen van de vaktrots en voor promotie van het beroepsonderwijs, iets waar Helmond zich ook hard voor maakt.

Helmonds trots

De 26 leden van team Nederland hebben al een zwaar traject afgelegd voordat ze in het team plaats mochten nemen. Regionale voorrondes, een landelijke finale, kortom: een hele prestatie. Helmond is trots op haar vakkanjer en we wensen Nathalie heel veel succes in Londen!

Nathalie Goossens en wethouder Jan van den Heuvel