Draaiend Woudagemaal open voor publiek

Persbericht van Wetterskip Fryslan

Het stoomgemaal in Lemmer wordt op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2011 in werking gesteld. Het publiek is op beide dagen welkom van 10.00 tot 17.00 uur in het nieuwe bezoekerscentrum dat de dag ervoor wordt geopend door H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden. Vanuit het centrum starten vanaf 11.00 uur rondleidingen door het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Een magistrale beleving van stoom, architectuur en water.

De ketels van het Woudagemaal worden opgestookt voor de opleiding van nieuwe medewerkers van Wetterskip Fryslan. Belangstellenden kunnen het draaiende gemaal zowel woensdag als donderdag bezoeken. Op vrijdag wordt het gemaal weer klaargemaakt om in natte tijden overtollig water uit de provincie af te voeren. Ook dan zijn bezoekers van harte welkom.

Een bezoek aan het Woudagemaal start in het nieuwe bezoekerscentrum dat van dinsdag tot en met zaterdag geopend is van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingsuren worden vanuit het centrum geregeld rondleidingen verzorgd door het gemaal. Gewoonlijk komt men na de rondleiding weer terug in het bezoekerscentrum. Tijdens de dagen dat het gemaal onder stoom staat, geldt de rondleiding door het gemaal als afsluiting van het bezoek.

Wetterskip Fryslan heeft besloten het Woudagemaal jaarlijks maximaal twee keer op te starten om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Dit om de bedrijfsvoering van het stoomgemaal te kunnen garanderen. Het historische stoomgemaal, dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort, vervult nog altijd een actieve rol in de waterbeheersing in Fryslan.

Vernieuwde website
Het ir. D.F. Woudagemaal ligt aan de Gemaalweg 1 in Lemmer aan de N359 Lemmer-Balk. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website www.woudagemaal.nl die op vrijdag 30 september 2011 online gaat.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.woudagemaal.nl
Bijlage:
* pb_11_51 draaiend woudagemaal open voor publiekpdf




Razende Robot Reporter