Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Venray, woensdag 28 september 2011

MICHA WERTHEIM
Woensdag 5 okt. 20.00 uur
Scherp, genadeloos, soms ontroerend, maar altijd onweerstaanbaar grappig

Razend enthousiast was de pers over deze voorstelling van Micha Wertheim.

Hij maakt het niemand makkelijk, dus ook zichzelf niet. Hij balanceert op het randje en zoekt naar de grens van wat nog leuk is en wat net niet.

Om zijn kronkelende verhalen kan je lachen, maar als het alleen gaat jeuken is hij ook tevreden. Wat je niet meteen snapt is namelijk spannend en dus interessant. Al het andere is saai. Wertheim is een gevoelige observator, een gewiekste manipulator een duivelse satiricus die zijn publiek alle hoeken van de zaal laat zien.

Grappen maken mag over alles, zolang het maar goede grappen zijn. Alles is al een keer gezegd. Maar dat is natuurlijk geen reden om verder je mond te houden. Zeker niet voor Micha Wertheim. In Micha Wertheim voor de Zoveelste Keer gaat het daarom een avond lang over alles dat u al lang wist, had moeten weten of al weer vergeten was. Want alleen uit herhaling komt de vernieuwing voort. Micha Wertheim voor de Zoveelste Keer.

DEF AMERICANS - House of Cash
Donderdag 6 okt. 20.00 uur

Geen enkele andere band in Nederland weet de authentieke sound van Johnny Cash zo natuurgetrouw neer te zetten als de Def Americans. Deze Eindhovenaren kunnen dan ook terugblikken op vele succesvolle shows in het club-circuit en festivals door het hele land. Met hun nieuwe productie, House of Cash gaat de band voor de overtreffende trap waarbij naast het muzikaal-inhoudelijke, ook ruimschoots aandacht is voor het visuele aspect. In een avondvullend programma maakt u kennis met de wereld van Johnny Cash.

Zo komen onder andere de eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod en zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen. De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk niet vergeten en uiteraard wordt er ook nadrukkelijk stil gestaan bij de inmiddels legendarische registraties van de optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin.

House of Cash biedt de typische elementen van een Johnny Cash show zoals je die zou kunnen hebben bijgewoond ergens in de jaren '70. Met een entourage van bevriende musici, zangers/zangeressen zullen de Def Americans benaderen wat destijds werd neergezet door Johnny Cash, The Tennessee Three, The Carter Sisters en The Statler Brothers. Wereldberoemde klassiekers als 'Get Rhythm', 'I Walk The Line', 'Folsom Prison Blues', 'Jackson' en 'Ring of Fire' zullen gedurende de show geheel in stijl de revue passeren.

WHEN HARRY MET SALLY - gebaseerd op de gelijknamige film Vrijdag 7 okt. 20.00 uur
Verwoest seks een perfecte relatie tussen een man en een vrouw? Deze vraag komt steeds weer terug in de gesprekken tussen Harry en Sally. Zelfs na 11 jaar, inmiddels dikke vrienden, hebben ze het antwoord nog steeds niet gevonden. Zullen deze 2 mensen ooit accepteren dat ze voor elkaar gemaakt zijn..., of blijven ze ontkennen dat ze tot elkaar aangetrokken waren vanaf het moment dat Harry Sally ontmoette? De film When Harry met Sally met Meg Ryan en Billy Crystal is één van de meest geliefde romantische filmkomedies aller tijden. Isa Hoes (De Gelukkige Huisvrouw) en Daniel Boissevain (Gooische Vrouwen) treden in hun voetsporen in een toneelversie van dit humoristische commentaar op vriendschap, relaties en andere liefdesongemakken uit de moderne tijd. Een toneelstuk om verliefd op te worden!

DE SJANELLEKES - 10 jaar!
Zaterdag 8 okt. 20.00 uur
Smartlappenkoor De Sjanellekes ontstond alweer 10 jaar geleden dankzij een feestavond van de Venrayse tennisclub. Een groep dames leefde zich hier uit door enkele meezingers ten gehore te brengen wat resulteerde in het oprichten van een smartlappenkoor; een schot in de roos ! Met hun repertoire alsook met hun uiterlijke verschijning in de roze mantelpakjes a la Coco Chanel ontlokken zij veel enthousiasme bij het publiek. De concertagenda van de Sjanellekes staat alweer volgeboekt tot oktober 2012 en nog steeds kunnen zij niet alle aanvragen honoreren want het is en blijft een gezellige hobby naast de gewone werkzaamheden. Het koor bezingt levensliederen met een lach en een traan , afgewisseld door populaire Nederlandstalige nummers overgoten met een leuke act en presentatie en dat maakt hen zo razend populair tijdens de optredens waar dan ook . In de tien jaar dat zij optredens verzorgen op personeelsfeesten, grote en kleine festivals, evenementen, in verzorgings- en bejaardenhuizen , op particuliere feesten door het hele land ,de menopauzekaravaan hebben begeleid in heel Nederland en meededen aan het programma "Man bijt hond", hebben zij inmiddels twee CD's uitgebracht beide nog onder leiding van dirigente Corrie Peeters die in augustus haar dirigeerstokje overgedragen heeft aan Nancy Smit. Het koor heeft haar 10-jarig jubileum gevierd in Zaandam waar het deelnam aan het populairste muziekfeest in de Zaanstreek en omgeving ; Zingen op de Zaan , de sail in het klein en ook dit optreden heeft weer vele aanvragen voor optredens opgeleverd in de noordelijke provincies. Het smartlappenkoor , bestaande uit 40 dames en met een wachtlijst van zeker 15 namen doet dit verjaardagsfeestje nog eens dunnetjes over voor eigen publiek; Op zaterdag 8 oktober organiseren zij in samenwerking met de schouwburg het derde Ro(o)yse Smartfestival in de foyer van de schouwburg en maken er een echt Venrays feestje van Ger Jansen, Mieke Janssen, Ramon Barents, Zuutjes An, de zingende Herders en H6 en natuurlijk ontbreekt de inmiddels bekende tombola ook niet op dit feest. Het belooft een ware smartlappen- en levensliedhappening te worden ! Reden genoeg om deze datum alvast te noteren en vrij te houden ; kom gezellig met vrienden, vriendinnen, buren, kennissen en collega's naar hun verjaardagsfeestje en u bent verzekerd van een gezellig ouderwets avondje uit!!

ONTBOEZEMINGEN
Dinsdag 11 okt. 20.00 uur
'ONTBOEZEMINGEN' een humoristisch drama over borstkanker dat het verhaal verteld van vijf totaal verschillende vrouwen. Ze kennen elkaar niet, ze hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze hebben alle vijf borstkanker. Het alledaagse leven van de zeer verschillende vrouwen wordt ruw onderbroken door een knobbeltje, een bezoekje aan de dokter, de diagnose. Ieder van hen gaat op haar eigen manier de strijd aan met de ziekte, maar vooral met zichzelf. Wat doet het met je als je lijf, je vrouwelijkheid wordt aangetast? Monologen, flashbacks, dromen en medische feitelijkheden wisselen de verhaallijn in het ziekenhuis af. Soms over koetjes en kalfjes, soms heftige discussies, maar ook verstilde momenten en absurde situaties komen voorbij. Hoe reageert je familie, je kind, je partner? Welke keuzes maak je als de dood plotseling zo dichtbij komt? Vijf vrouwen. Vijf verhalen. Over ziek zijn, geloof, seks, relaties, vakanties, tieten, pruiken, familie én appeltaart. Het stuk is gebaseerd op eigen ervaringen van borstkankerpatiënten. Een tevens muzikale voorstelling, met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen. Ontroerende overpeinzingen én hilarische momenten. Een voorstelling over lijden en het leven. Over overlijden én overleven. Het leven is leuk! Of niet soms?

WURRE WURRE - Broekvent
Woensdag 12 okt. 20.00 uur
Philippe de Maertelaere en Tom Roos vierden grote successen in de hele wereld, vaak in gezelschap van hun met zonnebril getooide hond. Wel, de hond is er niet meer, maar de heren zijn nog springlevend! Nu, 10 jaar na hun laatste productie, zijn ze er weer met hun visueel absurde humor. Eerlijk gezegd, een echt verhaal is er niet. Inhoud en decor zijn spoorloos en over de rode draad wordt voortdurend gestruikeld. Deze heren, hemels simpel van geest, helpen u wel door deze surrealistische voorstelling heen. Absurdistische Vlaamse humoristen, die met hun mond vol tanden, geen grap te flauw en geen thema te ernstig vinden, maar wel zeker uw lachspieren zullen teisteren! .In de encyclopedie van de waanzin is anderhalve pagina aan ze gewijd. Met recht en reden. Zonder een woord te zeggen maken ze elk publiek om hun personages, die ongewild naast de werkelijkheid lopen..(De Standaard)

The British Pop Invasion (U.K)
Donderdag 13 oktober 20.00 uur
The British Pop Invasion schiet u terug in de tijd! Beleef de jaren '60 opnieuw met deze wervelende muzikale show met muziek van The Beatles, The Kinks, Dusty Springfield, Gerry & The Pacemakers, The Hollies e.v.a. uitgevoerd door de allerbeste tribute acts uit de U.K onder begeleiding van een spetterende live band. Deze is samengesteld uit diverse originele topmuzikanten uit verschillende bekende U.K. bands uit de jaren '60. In de slipstream van 'The Beatles' kwamen een hele rits Britse popartiesten en bands tot grote successen in de USA vanaf halverwege de jaren '60. In Amerika staat deze golf van Brits muzikaal succes in de Amerikaanse hitlijsten te boek als 'The British Invasion'. Deze invasie en plotselinge populariteit van de Britse Beat in Amerika speelde zich af tussen 1964 en 1969. Van de makers van Rockin' On Heavens Door, Elvis In Concert en A Tribute To Cliff Richard & The Shadows komt nu deze swingende tribute show die de roerige jaren '60 muzikaal weer helemaal laat herleven!

Voor meer informatie kunt u onze website: www.schouwburgvenray.nl bezoeken.