VU medisch centrum persbericht persbericht persbericht persbericht persbericht persbericht persbericht

Amsterdam, 5 oktober 2011
2011/065/BH

Culinair Gala Duin en Kruidberg brengt 70.000 euro op voor familiekamers VU medisch centrum

Het was een bijzondere avond: hoogleraren van VU medisch centrum lieten zich vakkundig onder de hamer brengen van veilingmeester Max Hemelraad. Initiatiefnemer Bob Pinedo sprak indrukwekkende woorden, ambassadeur Winston Gerschtanowitch hield een persoonlijk verhaal en er was een sprankelende modeshow van Ronald Kolk. Dat waren enkele van de ingrediënten van het culinaire gala op landgoed Duin en Kruidberg. Voor de tweede maal waren de familiekamers VUmc het goede doel van een fondsenwervende avond op dit landgoed. Voorzitter van de stichting Gastenverblijven VUmc, Maya Meijer Bergmans, maakte aan het eind van deze bijzondere avond de opbrengst bekend: 70.000 euro.

De familiekamers stellen familieleden van patiënten in staat om in een rustige en warme omgeving bij een gezinslid te kunnen zijn, wanneer die is opgenomen voor behandeling in het ziekenhuis. Inmiddels heeft de Stichting Gastenverblijven samen met VU medisch centrum op drie afdelingen familiekamers kunnen realiseren. De kamers, met een huiselijke sfeer, zijn een groot succes. Het gaat niet alleen om de ruimte en de inrichting, het is ook belangrijk om iemand in de familiekamer te hebben die tijd heeft om passende aandacht aan de familie te geven, familie die vaak met allerlei vragen zit waarvoor zij de arts en verpleging niet willen storen. De opbrengst van de avond draagt bij aan de continuïteit van deze bijzondere voorziening.

De Stichting Gastenverblijven VUmc zet zich naast de familiekamers in VUmc ook in voor het Gastenverblijf, waarvoor momenteel nieuwbouw wordt gepleegd. Familieleden van patiënten kunnen daardoor niet alleen gebruikmaken van de familiekamers op de zorgafdelingen, maar vinden ook een logeerplek op het terrein van VUmc als verblijf in de buurt noodzakelijk of wenselijk is.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Bernie Hermes (020) 444 3444 , fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten. Volg VUmc ook op :



Achtergrondinformatie (