Ingezonden persbericht


()

Persbericht

Waalwijk, 5 oktober 2011

HBM Benelux is verhuisd naar Waalwijk

Verkoop, service en R&D van HBM Benelux nu in één pand gehuisvest

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meetopnemers, elektronica voor signaalverwerking, data-acquisitie systemen en meetsoftware, is verhuisd naar Waalwijk. In het nieuwe onderkomen zijn de verkoop- en serviceorganisatie uit Tiel en de R&D- en engineeringactiviteiten uit Dongen bij elkaar gebracht. HBM Benelux was vanaf 2001 in Tiel gevestigd. De R&D-activiteiten in Dongen werden in 2009 onderdeel van HBM door de overname van de Genesis HighSpeed productlijn voor supersnelle data-acquisitie en transient recording.

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), een volledige dochter van Spectris plc., is al 60 jaar lang één van de toonaangevende aanbieders van weeg-, meet- en testapparatuur en heeft zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot een van de voornaamste aanbieders van apparatuur en software voor data- acquisitie. Het bedrijf levert complete oplossingen -van sensor tot en met software- voor industriële processen en testlaboratoria. De systemen worden onder meer gebruikt in onderzoeksinstituten, in de automotive-, metaal- en procesindustrie, in de machine-, vliegtuig- en scheepsbouw, in de offshore en in de agrarische sector. HBM biedt wereldwijd werk aan 1.500 mensen. Het hoofdkantoor van HBM is gevestigd in Darmstadt. De R&D- en productievestigingen bevinden zich in Darmstadt, Marlborough (VS) en Suzhou (China). Daarnaast heeft HBM 24 eigen vestigingen in Europa, Amerika en Azië en verkooppartners in nog eens 40 landen.

In Nederland werken in de nieuwe vestiging in Waalwijk zo'n 35 medewerkers, die zich bezighouden met sales, service en engineering. Ook in de Benelux mag HBM een groot aantal gerenommeerde onderzoeksinstituten, machinebouwers en bedrijven uit de vliegtuigbouw en de automobielindustrie tot zijn klanten rekenen. Klanten in de Benelux zijn onder meer Bosch, CNH, DAF Trucks, Goodyear, Kema, Marin, Philips en TNO.

De Genesis HighSpeed productlijn, die in 2009 werd overgenomen, richt zich vooral op toepassingen in (ultra) high-speed segment. De apparatuur is bij uitstek geschikt voor geavanceerde meettoepassingen in duurtests, ballistische proeven, in de luchtvaart of in de energiesector. In het nieuwe onderkomen in Waalwijk is de engineeringafdeling gevestigd, waar elektronica, software en mechanica voor de apparatuur wordt ontwikkeld en getest.

"De verhuizing heeft geen gevolgen voor de personele bezetting", legt Peter van Spaandonk, Area Manager voor de Benelux uit. "Het ligt voor de hand, dat de gezamenlijke huisvesting uit efficiency oogpunt zinvol is. Bovendien liep een van de huurcontracten af. In het nieuwe pand hebben we bovendien betere faciliteiten voor het geven van trainingen en demo's aan klanten en prospects."

De nieuwe adresgegevens van HBM Benelux:

Schutweg 15a

5145 NP Waalwijk

Telefoon: ++31 (0)416 286040

Fax: ++31 (0)416 286043

E-mail: info@bnl.hbm.com.