Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 5 oktober 2010

Stringent financieel beleid werpt vruchten af
Positief saldo in concept-Programmabegroting

Dinsdag 4 oktober heeft het college van b en w van Wageningen de concept-Programmabegroting 2012- 2015 vastgesteld. De begroting 2012 kent een voordelig saldo van 133.000 euro en is ook voor de daaropvolgende jaren sluitend. Dit ondanks de nieuwe bezuinigingen waarmee de gemeente onlangs nog is geconfronteerd in de Septembercirculaire. Het college heeft die kunnen opvangen zonder op beleid uit het coalitieakkoord te bezuinigen. Op 7 november zal de gemeenteraad de definitieve Programmabegroting vaststellen.

Positief saldo

In de programmabegroting zijn de besluiten uit de Kadernota 2011 verwerkt. Hierin waren de forse bezuinigingen uit het Regeerakkoord verwerkt. Dankzij een stringent financieel beleid is de begroting structureel sluitend. Wethouder Lex Hoefsloot: "Vooralsnog lukt het Wageningen om de financiën op orde te houden, ondanks alle bezuinigings­maatregelen die Den Haag over de schutting gooit richting gemeenten." Het Rijk is echter nog steeds niet duidelijk over een aantal maatregelen. "Met name de financiële effecten van de decentralisatie van taken zijn onduidelijk," vervolgt de wethouder. "We blijven dus waakzaam."

Op de plank

De concept-Programmabegroting kent zelfs een positief saldo. Het college stelt voor om dit te reserveren voor onvoorziene kosten. "We zijn blij dat we wat geld op de plank hebben liggen," aldus wethouder Lex Hoefsloot. "We zouden dit nog wel eens hard nodig kunnen hebben. Het is nog niet duidelijk welke kosten er voorvloeien uit bijv. het Regiocontract en de decentralisatie van overheidstaken. Ik ben blij dat Wageningen de financiën op orde heeft, ondanks de extra bezuinigingen van het Rijk."


- einde persbericht -