Ingezonden persbericht


PvdA West wil werkzaamheden aan de weg voortaan in ploegendienst

Naar aanleiding van vragen van de PvdA in Amsterdam-West gaat het stadsdeel bekijken of er bij toekomstige werken aan de weg in ploegendienst kan worden gewerkt. Zo kan er langer doorgewerkt worden (van 7 tot 7), waarmee het werken aan de weg aanzienlijk verkort wordt. Dat is gunstig voor de winkeliers en ondernemers. Ondernemers zien hun omzet dalen bij het opknappen van (winkel)straten. Als een winkelstraat open ligt, zijn de winkels moeilijk te bereiken voor het publiek. In deze tijden van economische crisis maken winkeliers zich ernstige zorgen om hun onderneming.

Tijdens de deelraadvergadering stelde de PvdA vragen naar aanleiding van gesprekken met ondernemers op de Bilderdijkstraat. Die straat wordt momenteel vernieuwd. De fractie van de PvdA in West is blij met de toezegging van portefeuillehouder Dirk de Jager dat hij bij volgende projecten de ploegendiensten mee zal nemen in de aanbesteding.

Floris Vels, woordvoerder PvdA: "Onze ondernemers werken hard om hun hoofd boven water te houden. Wij moeten ervoor zorgen dat zij zo kort mogelijk last ondervinden van werzaamheden aan de weg. Daarom willen wij dat er van 7 tot 19 uur wordt doorgewerkt. Daardoor zijn de werkzaamheden sneller klaar."

Noot voor redacties