Ingezonden persbericht


()

Persbericht

Deloitte ziet omzet licht toenemen

Investeringen leiden tot beperkte winstdaling

Rotterdam, 5 oktober 2011 - Deloitte heeft in het boekjaar 2010/2011 de omzet licht zien stijgen met 0,2 procent. Met name Deloitte Consulting presteerde sterk met een omzetgroei van 17 procent. Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van Deloitte.

In totaal realiseerde Deloitte in het boekjaar 2010/2011 een omzet van 632 miljoen euro. Behalve Consulting behaalde ook Tax een positief resultaat met vijf procent meer omzet ten opzichte van vorig jaar. Financial Advisory Services kampte met een lichte afname, maar boekte positieve cijfers in de tweede helft van het boekjaar. Audit blijft te maken hebben met een negatieve markttendens, met name in de publieke sector, en kon nog geen omzetstijging realiseren.

Deloitte was afgelopen jaar succesvol in het beheersen van kosten en het verhogen van efficiency. Ook investeerde de organisatie meer in innovatie. "Door nu te investeren in innovatie, leggen we de basis voor nieuwe producten en diensten.", aldus Roger Dassen, bestuursvoorzitter van Deloitte. "Daardoor kunnen we onze klanten ook in de toekomst gerichte en kwalitatieve dienstverlening met betrekking tot actuele uitdagingen bieden."

De beperkte omzetstijging in combinatie met hogere investeringen resulteert in een lichte daling van de winst tot een bedrag van 98,8 miljoen euro voor het boekjaar 2010/2011. Roger Dassen: "Juist omdat we vertrouwen hebben in een verdere omzetstijging in de komende jaren, investeren we weer meer in diensten, producten en beloningen voor onze medewerkers."

Toekomst
Er zijn in het boekjaar 2010/2011 veel maatschappelijke discussies geweest rondom de rol van de accountant. "De rol van de accountant zal en moet worden aangepast", aldus Dassen. "Deloitte ziet voor de toekomst een versterking van de signalerende functie van de accountant op het gebied van risico(management) en financiele stabiliteit van een onderneming gericht op zowel interne als externe stakeholders. Daarnaast zijn we van mening dat de jaarrekening zoals wij die kennen transparanter moet worden. De jaarrekening moet meer kunnen duiden over de financiële stabiliteit van de organisatie, moet meer inzicht geven in de toekomstige risico's."

Talent
Het aantal medewerkers (fte's), inclusief partners, daalde in het afgelopen boekjaar licht naar 4472. Mede dankzij een prijswinnende social media campagne slaagde Deloitte recruitment er in bijna duizend vacatures te vervullen.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een integraal onderdeel van Deloittes 'As One' strategie. Door klanten dienstverlening vanuit verschillende disciplines te bieden kunnen duurzame geïntegreerde oplossingen aangedragen worden.

In het sustainability report past Deloitte het internationale raamwerk voor maatschappelijke verslaggeving van Global Reporting Initiative (GRI) toe. Het sustainability report voldoet hierbij aan alle criteria van het GRI A+ level.Dat betekent dat Deloitte over alle indicatoren heeft gerapporteerd of afdoende heeft aangegeven waarom er (nog) niet over wordt gerapporteerd.

Een ander duurzaam initiatief is de oprichting van de Deloitte Fair Chance Foundation, een initiatief van waaruit Deloitte kennis en tijd inzet om Nederlandse kinderen uit een sociaal economische achterstandssituatie verder te helpen.

Noot voor de redactie /