Politie Twente

Grote ravage bij aanrijding A1 Rijssen
Woensdag 5 oktober omstreeks 9.20 uur zijn drie vrachtwagens en een personenauto met elkaar in aanrijding gekomen op de A1 ter hoogte van Rijssen.

Vlak na de aanrijding zijn de vier voertuigen in brand gevlogen en zijn de banden geëxplodeerd. De vier bestuurders zijn bij de aanrijding licht gewond geraakt. Twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis en twee zijn ter plekke behandeld. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De aanrijding en de brand zijn vermoedelijk ontstaan doordat een vrachtwagenchauffeur (43 jr Ospel), de op de vluchtstrook stilstaande vrachtwagen raakte waardoor zijn combinatie dwars over beide rijbanen kwam te staan. De op de linker baan rijdende automobilist( 58 jr Zenderen) kon niet voorkomen dat hij met zijn auto de scharende combinatie raakte en is tegen de middengeleider tot stilstand komt. De derde vrachtwagenchauffeur(30 jr Venlo) kon zijn combinatie wel op tijd tot stilstand brengen maar kon niet voorkomen dat zijn vrachtwagen vlam vatte.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Door de aanrijding ondervindt het verkeer op de A1 Almelo richting Deventer nog steeds hinder. Rijkswaterstaat zorgt voor de verkeersafwikkeling en heeft een omleiding ingesteld. De A1 Deventer richting Almelo is weer vrijgegeven. (2011094639)

Noot:
De identiteit van de vrachtwagenchauffeur die op de vluchtstrook stond is nog niet bekend. Hij en de automobilist zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrachtwagen met 7 ton hout gekanteld Oldenzaal
Woensdag 5 oktober is omstreeks 11.00 uur een vrachtwagen met oplegger gekanteld op de Enschedesestraat ter hoogte van de Zuidbroekweg. De oplegger was beladen met ruim zeven ton houten planken. Vermoedelijk heeft de 44-jarige chauffeur uit Heerhugowaard de planken verkeerd geladen waardoor deze is gaan schuiven met alle gevolgen van dien. De chauffeur is ongedeerd. Doordat een deel van de lading op de weg ligt is alleen één fietspad voor alle verkeer openstaand. Inmiddels is begonnen met het herladen. Vermoed wordt dat de overlast voor het verkeer tot ongeveer 17.00 uur gaat duren.

2000 kg illegaal vuurwerk aangetroffen Enschede
Bureau Milieu van Politie Twente heeft na aanleiding van een tip op woensdag 5 oktober om 09.00 uur in een garagebox aan de Lipperkerkstraat ruim 2000 kg illegaal vuurwerk aangetroffen. De 40-jarige Enschedeër, huurder van de garagebox is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal door de Dienst Domeinen worden afgevoerd ter vernietiging. (2011089216)

Huisverboden
Haaksbergen, Wierden
Op dinsdag 4 oktober heeft een 37-jarige man uit Haaksbergen een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld.

Op dinsdag 4 oktober heeft een 29-jarige man uit Wierden een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld.

In beide gevallen is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl. (2011093334/2011094033)

Vijf autokraken, de politie zoekt getuigen Hengelo
In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 oktober hebben vijf auto-inbraken plaatsgevonden in Hengelo. De politie zoekt getuigen.

Dinsdag 4 oktober kwamen bij Politie Twente vijf meldingen van auto-inbraak binnen. Deze hebben plaatsgevonden op de Helenastraat, de Wethouder Kampstraat, de Zirkoonstraat, de Ketelstraat en het Wilderinksplein. Er werden vooral navigatiesystemen weggenomen.

Mensen die in de nacht van dinsdag op woensdag iets hebben gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij Politie Twente, team Hengelo: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Met een paar simpele tips kunt u een inbraak in uw auto proberen te voorkomen:

. Haal de radio en/of navigatie uit de auto; neem deze mee en verstop hem niet in de auto . Laat nooit kostbaarheden in de auto achter (camera, telefoon, koffertje, autopapieren, etc) . Laat geen spullen zichtbaar in de auto achter, zoals boodschappentas en kleding . Laat zien dat u niets waardevols verbergt; zet het dashboardkastje open . Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats . Parkeer op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft . Hebt u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.

(2011094119 / 2011094128 / 2011094133 / 2011094154 / 2011094117)

Hennepkwekerij aangetroffen
Almelo
Naar aanleiding van een anonieme tip is dinsdag 4 oktober omstreeks 10.00 uur in een woning aan de Koperwiek in Almelo een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Op de bovenetage van de woning werden in totaal 864 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

Tevens werden in de woning twee vuurwapens en de benodigde munitie aangetroffen, evenals een kleine hoeveelheid harddrugs en een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk, waaronder seinfakkels.

In opdracht van de Officier van Justitie is de kwekerij ontmanteld. De 27-jarige bewoner is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011091871)

Inbraak in VVV-kantoor
Delden
Tussen maandagmiddag 3 oktober omstreeks 17.00 uur en dinsdagochtend 4 oktober omstreeks 08.30 is ingebroken in het VVV-kantoor aan de Langestraat. Hierbij zijn een grote hoeveelheid waardebonnen ontvreemd. Politie Twente, team Hof van Twente is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Ook wil het team graag weten of er mensen zijn die waardebonnen hebben aangeboden gekregen. Melden kan via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. (2011094173)

Eenzijdig ongeval
De Lutte
Op dinsdag 4 oktober omstreeks 12.20 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de T-splitsing Lossersedijk/Bentheimerstraat. Een 37-jarige automobiliste uit Bad Bentheim reed in haar auto richting de splitsing Lossersedijk/Bentheimerstraat, komende uit de richting van Duitsland. In de bocht voor de T-splitsing raakte zij met haar rechterzijde van haar auto de berm en verloor ze de macht over het stuur. Zij kwam met de rechterzijde van de auto tot stilstand tegen een boom. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011094276)



Politie Twente