Ingezonden persbericht


Amsterdam, 5 oktober 2011

Primeur: Harrods nodigt Royal Asscher uit om verkoop te starten van 'Stars of Africa' lijn

Na het nieuws van winkelopeningen in China en Japan valt aan Royal Asscher de eer om als eerste Nederlandse juwelenmerk te starten met de verkoop in het prestigieuze Londense warenhuis Harrods.

Mike Asscher: "We zijn, na de succesvolle lancering van onze bijzondere juwelen collectie, de Stars of Africa, zeer verheugd deze geweldige partnership aan te kondigen. Vanaf aanstaande zaterdag 8 oktober, zal de Stars of Africa juwelen collectie worden verkocht bij Harrods in Londen. Harrods zal een prachtige aanwinst zijn in ons klantenbestand van bijzondere warenhuizen. Naast Neiman Marcus in Amerika en Takashimaya in Tokyo wederom een doorslaand succes voor de positionering van Stars of Africa. Er is veel interesse vanuit verschillende landen, hetgeen ik zie als een bewijs van de innovatiekracht van Royal Asscher. En dit na 157 jaar."

Celebs in Royal Asscher
Royal Asscher is zeer geliefd bij de celebrities wereldwijd. Met name de afgelopen tijd worden de Stars of Africa veel gekocht en gedragen door onder andere: Kelly Rowland, Joss Stone, Serena Williams, Sophia Vargara (model/actrice), Kat Graham (zangeres/model), Nikkie Reed (actrice/producer) en voetballer Michael Essien van Chelsea.

Limited editions
Bij Harrods zullen onder andere twee bijzondere limited editions verkocht worden. De eerste is een prachtige witgouden ring met roze diamant, de tweede is de als laatst geïntroduceerde Royal Stars ring: een bijzonder exemplaar als eerbetoon aan het Nederlands Koningshuis. Deze ring bevat oranje diamanten en is gemaakt in verband met de verlenging van het 'predikaat koninklijk'. De oranje Stars is in een gelimiteerde oplage van slechts 55 stuks gemaakt.

Over Royal Asscher Diamond
Koninklijke Asscher is opgericht in 1854. Het bedrijf bouwde al snel een indrukwekkende naam op bij een zeer exclusieve klantenkring. Hiertoe behoorden leden van diverse Europese Koninklijke hoven en beroemdheden. Bezoekers die het kantoor van Asscher de afgelopen 100 jaar bezochten zijn onder meer: Keizer Hirohito van Japan, Koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië en Koningin Juliana en Prins Bernhard. Vandaag de dag is Koninklijke Asscher een van de grootste namen in de internationale diamant en juwelen industrie. In opdracht van koning Edward VII, kloofde en sleep Joseph Asscher in 1908 de grootste diamant die ooit gevonden werd: de beroemde 3,106 karaat 'Cullinan diamond', ook wel 'Star of Africa' genoemd. Twee hiervan vormen de belangrijkste onderdelen van de Britse kroonjuwelen die permanent tentoon worden gesteld in de Tower van Londen. In 2009 lanceerde Royal Asscher haar 'Stars of Africa' collectie. Met deze lijn helpt Asscher mee met de financiering van infrastructuur, zorg en onderwijs in Afrika d.m.v. de Diamond Empowerment Fund (www.diamondempowermentfund.org) De 'Stars' collectie is vernoemd naar de werkelijke 'sterren' van het continent: de Afrikanen zelf. Asscher gelooft standvastig dat de bewoners van Afrika, ondanks vreselijke tegenslagen als oorlog en voedseltekorten, hun continent weer kunnen opbouwen met de juiste steun en investering.

Over Harrods
Harrods is een warenhuis dat gespecialiseerd is in luxegoederen op Brompton Road in de Londense wijk Knightsbridge. Buiten het warenhuis omvat het Harrods concern ook een bank (Harrods Bank), een vastgoedbedrijf (Harrods Estate) en een luchtvaartbedrijf (Air Harrods). In 1835 startte Charles Henry Harrod, een thee- en kruideniersgroothandelaar, een winkel tegenover zijn woonhuis in Stepney in het Londense East End. Hij maakte zich zorgen omwille van een cholera-epidemie in Londen en hij verhuisde in 1849 naar de toen nog rustige Brompton Road om daar een kruidenierszaak over te nemen. Samen met de wijk groeide ook zijn handel en nam hij de aanpalende gebouwen mee op in zijn zaak. In 1861 werd het bedrijf overgenomen door Charles Digby Harrod, de zoon van Charles sr. De winkel werd ingrijpend verbouwd. Harrod kreeg de gelegenheid om alles op grotere schaal te herbouwen na een brand op 6 december 1883. Toen Harrod jr. in 1889 met pensioen ging werd Harrods een beursgenoteerd bedrijf, maar zou in 1959 weer in privéhanden komen, toen het werd gekocht door House of Fraser. De huidige eigenaar is Qatar holding, het investeringsfonds van de Koninklijke familie van Qatar. De holding kocht het warenhuis in 2010 over van Mohamed Al-Fayed voor ongeveer 1,8 miljard euro.

Noot voor redacties