Rochdale


15 september 2011

Start voorbereidingen kunstvitrines

Omdat de dichtgezette ramen en donkere portieken in de Christiaan de Wetstraat niet echt bijdroegen aan een veilige en leefbare wijk, liet Woningstichting Rochdale deze ramen weer open maken.

Kunstenaars kregen de opdracht om samen met de bewoners van de Transvaalbuurt 'iets te bedenken' achter deze ramen. Het resultaat belooft veel, medewerkers zijn hier druk bezig met de voorbereidingen. De eerste van in totaal acht kunstvitrines worden in deze straat geplaatst.

Officiële opening
Op 5 oktober kunnen geïnteresseerden naar de officiele opening komen waar acht kunstvitrines in de allereerste `kunstvitrinestraat' worden geëxposeerd. Het intitiatief wordt mogelijk gemaakt door de wijkaanpak; bewoners, ondernemers, de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot en Rochdale, Stadsdeel Oost en welzijnsstichting Dynamo. Zij spannen zich samen in om de Transvaalbuurt steeds beter te maken.

Bij de opening zijn naast de bewoners en kunstenaars aanwezig Hester van Buren, lid van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale en Jeroen van Spijk, stadsdeelwethouder Oost voor o.a. Kunst & Cultuur en Bewonersparticipatie.