Fenedex


Nieuwsbrief 2011-8

Export Event 2011: Innovatief Exporteren

---

5 oktober 2011 - Fort Voordorp
Stilstand is achteruitgang, dat geldt zeker ook voor export. Een behoorlijke portie innovatief vermogen is daarvoor onmisbaar. De innovatiekracht van Nederland blijft echter achter ten opzichte van onze ambitie om tot de top vijf van kennis economieën wereldwijd te behoren.
Tijd om de thema's export en innovatie te bundelen in een middagvullend programma, met keynote speeches van Meiny Prins (Priva) en Dirk Jan van den Berg (TU Delft) en een afsluitend interview met Johan Derksen.

Discussiesessies:

-
Succesvol exportbeleid 2010. Hoe ziet dat er uit?
-
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

-
De 'Civets': exportmarkten van de toekomst?

- Innovatie in Supply Chain Management

- Innovatie als succesfactor bij export - Exporteren zonder douanerisico's, leer ze kennen en voorkomen

Het Export Event is een iniatief van DHL Express en Fenedex.

informatie en inschrijven

Actueel

---

Export blijft stuwkracht van economie
Volgens de vandaag verschenen Macro Economische Verkenning 2012 van het Centraal Planbureau (CPB) groeit de Nederlandse economie in 2011 en 2012 met respectievelijk 1½% en 1%. De economische groei komt grotendeels voor rekening van de uitvoer. Het CPB schat de exportgroei in 2012 op 3,75%. Dit jaar wordt een groei van 6,5% verwacht.
lees verder

Lees ook:
Nederlandse export eenzijdig Groei export in juli bijna 5%

Win de Exportmanager Award 2011!
Na vier edities van de Exportmanager Award durven we best de eigenschappen van de ideale exportmanager te noemen. Hij/zij is gepassioneerd, heeft kennis van zaken en oog voor een structureel beleid en manifesteert zich als bevlogen teamcaptain. Herkent u zich hier in? Meldt u snel aan en gris de award voor uw concurrenten weg!
Inschrijving sluit op 10 oktober.
klik hier

FME Conecta 2011
12 oktober 2011 - Utrecht
FME Conecta is het netwerkevent voor bedrijven uit de technologische industrie, die actief zijn of willen zijn op gebied van internationale handel. Diverse topondernemers uit de technologische industrie geven hun visie over internationaal ondernemen in 2012. meer informatie

Nieuw seizoen opleidingen en trainingen Fenedex van start
1 september betekent bij Fenedex het begin van een nieuw seizoen vol opleidingen en trainingen. Dit jaren staan er een aantal nieuwe cursussen op de plank, maar klassiekers als Export van A t/m Z keren ook weer terug. Een kleine greep:

Training Export Controle - inzicht in de verplichtingen verbonden aan de in-, uit- en doorvoer van strategische goederen. Cursus: Douanezaken - in drie dagen een overzicht van het spectrum aan douaneregelingen en indirecte belastingen. Cursus A t/m Z - De basistraining behandelt alle aspecten van de export en legt zo het fundament voor uw exportcarrière.

meer trainingen op www.exporttrainingen.nl

Olie-sancties tegen Syrië
Op 2 september heeft de Europese Raad opnieuw de sancties tegen Syrië uitgebreid. Het gaat in dit geval om een importverbod op aardolie en aardolieproducten van Syrische oorsprong of het verlenen van ondersteuning hieraan.
lees verder

Rapport 'Juridische aspecten in de BRIC(T) landen' Gratis opvraagbaar voor leden Fenedex
De Juridische Afdeling van Fenedex heeft onderzoek laten verrichten naar een aantal juridische aspecten in de BRIC(T)-landen, waaronder het beperken van aansprakelijkheid, de bescherming van intellectueel eigendom en het opzeggen van agentuurovereenkomsten. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van een afstudeerstage. De bevindingen zijn vastgelegd in een rapport dat is bedoeld als een naslagwerk voor de Nederlandse exporteur en is door leden van Fenedex kosteloos op te vragen.
lees verder
TIP: Masterclass juridische en financiële aspecten Incoterms

Research Project Maastricht 2012: India
Begin 2012 vertrekt een zorgvuldig geselecteerde groep studenten van het Research Project Maastricht (RPM) naar India om daar op non-profit-basis marktonderzoek te doen voor Nederlandse bedrijven. Ook u kunt als exporteur hiervan profiteren. Bart Jan Koopman, directeur Fenedex, heeft zitting in de Raad van Aanbeveling India 2012. lees verder
subsidieregeling Package4Growth marktonderzoek India

Website disclaimer o Algemene Voorwaarden o Webbeheerder


__________

Contact Fenedex

Raamweg 14
2596 HL Den Haag
Postbus 90409
2509 LK Den Haag
Tel: + 31 (0)70 330 56 00
Fax: + 31 (0)70 330 56 56
E-mail: info@fenedex.nl