De belofte van Laban: spannend en indrukwekkend boek voor Young Adults


Nederlandse auteur schrijft fantasy-boek met internationale allure

UTRECHT/OCHTEN, 20111005 -- 'De belofte van Laban' is de veelbelovende debuutroman van auteur Armand Gimbrère. Het verhaal van 'De belofte van Laban' is spannend en indrukwekkend, en speelt zich af tegen een ijzersterk decor, waarvoor de auteur zich liet inspireren door de Rocky Mountains in Canada. Joost Hiensch – die vorige week de Cinema.nl Afficheprijs 2011 won – heeft dit prachtig vertaald in het ontwerp van de omslag. 'De belofte van Laban' is een boek dat geschreven is voor Young Adults, maar zeker ook volwassenen met een voorliefde voor fantasy zal bekoren.

Hoofdpersoon van 'De belofte van Laban' is de vijftienjarige Florian Bennett die opgroeit als telg van een rijke Engelse familie. Als Florian op een dag een lang bewaard familiegeheim ontdekt, komt hij terecht in een andere wereld: het rijk van koning Laban. Nergal, tegenstander van Laban, wil de macht grijpen over het hele koninkrijk, en wordt daarbij geholpen door duistere schimmen en angstaanjagende eksterkrijgers. In opdracht van Laban gaat Florian op een geheime missie om deze Nergal tegen te houden, en wordt tijdens zijn barre reis geconfronteerd met een vreselijk dilemma…

'De belofte van Laban' wordt uitgegeven door uitgeverij GheringBooks in Utrecht en is vanaf 5 oktober – de startdatum van de Kinderboekenweek – verkrijgbaar via de boekwinkels in Nederland en België en via internet.

GheringBooks